Grad

ПАРКИНГ ПОРЕД ГРАДСКЕ ПЛАЖЕ ЗА ВИШЕ ОД 100 ВОЗИЛА

ПАРКИНГ ПОРЕД ГРАДСКЕ ПЛАЖЕ ЗА ВИШЕ ОД 100 ВОЗИЛА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са сарадницима посетио Спортски центар „Младост“, где је завршена изградња паркинга поред Градске плаже, капацитета од више од 100 места. Ова инвестиција вредна је 27,5 милиона динара. Новина на Градској плажи је и потпуно нов јавни тоалет, који ће бити доступан свим суграђанима који посећују овај део града, а прилагођен је и особама са инвалидитетом и поседује и посебан део за мајке са бебама.

Градоначелник  Тодоровић је нагласио да је Град, у протекле четири године,  инвестирао око четири милиона евра у овој део Чачка. Он је подсетио да је реконструисан атлетски стадион, крак бедема од ресторана „Белви“ до Борчевог стадиона, са краком ка Кошутњаку, изграђен терен са вештачком подлогом, а како је рекао, последња фаза уређења подразумева изградњу западне трибине фудбалског стадиона. Тодоровић је рекао и да је доста новца уложено у котларницу код Агрономског факултета, као и да се очекује проширење њених капацитета:

-Потписали смо уговор са Министарством за заштиту животне средине за још осам милиона динара, а Град ће обезбедити још пет, за проширење капацитета котларнице на шест мегавата, за изградњу топловода за прикључење на систем даљинског грејања за читав овај кварт, као и за догревање воде и комплетног простора будућег олимпијског затвореног базена, који ће се налазити на месту где је донедавно постојао кафе „Монтана“ – рекао је Тодоровић. Он је нагласио и да је опредељено три милиона динара за уређење леве обале Западне Мораве, како плаже, тако и градског бедема са љубићке стране. Такође, у наредних неколико месеци, по завршетку јавне набавке, на паркингу на Градској плажи биће инсталиран брзи пуњач за електромобиле, а у плану је и изградња стаза поред тениских терена.

Градоначелник Чачка је, овом приликом, најавио и да ће ускоро почети изградња паркинга поред Дома ученика, који ће имати више од 180 паркинг места, а који ће свакако бити прилагођен и особама са инвалидитетом.

ИЗВОР: КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.