Projekti Socijalno preduzetništvo - šansa ili neizvesnost

И ЧАЧАНИ МОГУ ЧИТАТИ ЧАСОПИС ”ЛИЦЕУЛИЦЕ”

У Чачку се може купити у Галерији ”Рисим”, књижари ”Речи”, продавници ”Дугме”, кафеима ”Момент”, ”Код Божа” и берберској радњи у Улици доктора Драгише Мишовића.

Кошта 300 динара и половина прихода издваја се за лечење једанаестогодишње Нине Перишић.

Излази више од десет година, а у наш град је стигао овог лета, од када је сарадник часописа Ивана Пајић. У другим градовима, попут Београда или Новог Сада, продају га улични продавци. И њима припада половина прихода. Продавци су углавном људи из теже запошљивих група. Остатак новца се улаже у нови живот часописа ”Лицеулице”.

– Настављамо и ми хуману причу. Једино, уместо уличним продавцима, половина зараде се одваја за лечење Нине Перишић, којој су неопходне континуиране терапије – каже Ивана Пајић, сарадник-лектор часописа ”Лицеулице”.

Зашто га купити? ”Лицеулице” је месечник, осим лети и уочи божићних и новогодишњих празника, када излазе двоброји. Не препознаје се само по социјалним и хуманим карактеристикама, него и изузетном садржају, пажљиво одабраним темама, уметничким илустрацијама, провереним информацијама…

Децембарско-јануарско издање

– Назив часописа указује на двозначност.  Продају га улични продавци, који се директно обраћају купцима. Прати културна дешавања на улицама, углавном у већим градовима. Заступљени су ликовни, позоришни и други уметнички садржаји. Повезује улице и институције. Садржај је заснован на људским правима, подстиче на активизам, али без демагогије, све теме су оптимистичне, сагледане из више углова, са провереним информацијама – указује Ивана Пајић.

Теме су из броја у број разноврсне. ”Живот је негде другде” – тема децембарско-јануарског двоброја. У претходним издањима биле су посвећене храни, ”приватности у јавнијем свету”, екологији. Последњи број доноси и разговоре са људима који имају шта да кажу, глумицом Бранком Катић, филозофом Борисом Буденом, редитељем Рајком Грлићем…

У чему је посебност социјално-хуманог часописа ”Лицеулице” можемо и сами да откријемо. Довољно је да га потражимо на местима, која, такође, окупљају људе. Тако је његова социјална и хумана мисија непрекидна.

Прате и догађаје у које су упрте очи читавог света

Наставак хуманитарне мисије су календари и украсне кесе које се могу наручити путем интернета.

Посебну пажњу заслужује екипа која ствара ”Лицеулице”. Предвођена је главним уредником Милосавом Мариновићем, нашим Чачанином.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.