Društvo

PREDRAG KATANIĆ, MODERATOR NAJPRESTIŽNIJEG TAKMIČENJA IDO GALA WORLD EVENT

Internacionalna plesna organizacija (International Dance Organization – IDO), koja okuplja 90 zemalja i više od 500.000 takmičara na nivou celog sveta, jednom godišnje organizuje najprestižnije takmičenje IDO Gala World Event-a. Prvi svetski događaj IDO Gala “Best of the best” održan je u Riminiju, u Italiji, 24. oktobra 2015. Ove godine, šesto izdanje svetskog svečanog događaja IDO „Najbolje od najboljeg“ održano je 14. novembra. Inače, projekat vodi potpredsednica i sportska direktorka IDO Fiona Johnson.

S obzirom na univerzalnu pandemiju kovida 19, Internacionalna plesna organizacija je odlučila da organizuje i uživo emituje onlajn takmičenje za izbor najboljih u 2020. godini, u kome je učestvovalo 14 finalista. Celovečernji program, u trajanju od sat i 45 minuta, vodio je Čačanin Predrag Katanić, a sistemom evrovizijskog glasanja uživo u program je uključio predstavnike 80 zemalja sa svih kontinenata. Ovo je bila velika čast, ne samo za Katanića, moderatora programa, već i za Srbiju, jer je gledanost bila na visokom nivou. Kompletan program na nacionalnim televizijama prenosilo je 15 zemalja.

– Zbog pandemije kovida 19 organizovano je onlajn takmičenje, a glasanje je bilo po sistemu evrovizijskog, 80 zemalja se uključilo uživo i dalo svoj glas za najbolje. Najuspešniji na ovogodišnjem takmičenju bili su Slovenci, koji su odneli najvažnije nagrade. Bio sam voditelj programa iz studija koji je bio specijalno opremljen za ovu priliku. Bila mi je velika čast što sam izabran od Svetske plesne organizacije da modeliram ovu priču. Takođe, za mene je to bio veliki izazov, jer sam prvi put radio televizijski klasičan format stendap – rekao je za naš list Predrag Katanić, koji je i u ovoj ulozi bio odličan, što potvrđuju i komentari ostalih zemalja.

Inače, “Star Dance” je i u uslovima pandemije dobro organizovao rad, jer ima adekvatan prostor, dve odvojene sale i dovoljan broj svlačionica.  

– Da bi ispoštovali sve propisane mere naprivili smo grupe sa manjim brojem dece. Takođe, povećali smo broj termina, tako da se deca ne susreću u svlačionicama. Iako su nam popunjeni svi termini, ipak je ovo užasan period za celu planetu, pa i za plesne aktivnosti. Kod roditelja je veliki strah, pa je i manje polaznika. I dalje ćemo poštovati sve propisane mere. Nije lako, ali borimo se i čekamo bolje sutra. Najvažnije je da sačuvamo psihičko i fizičko zdravlje dece – naglašava Predrag Katanić, predsednik “Star Dance”-a, napominjući da u decembru, u Domu k ulture neće biti održan godišnji koncert, koji se tradicionalno organizuje pred Novu godinu. “Ne želimo da izlažemo opasnosti, ni klub, ni decu, ni roditelje”, istakao je naš sagovornik.

N. R.

Foto: Arhiva sagovornika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.