Sport

U STONOTENISKOM KLUBU “BORAC” SE PRILAGOĐAVAJU SITUACIJI

Trenutna epidemiološka situacija mnogo toga je uzdrmala iz temelja, pa je bilo neophodno da se u skoro svim oblastima života mnogo toga promeni i prilagodi novim uslovima. Sport, koji predstavlja društvenu nadgradnju, bio je među prvim na udaru. Mnogi klubovi u raznim disciplinama bili su prinuđeni da se prilagođavaju i promene svoje prvobitno zacrtane planove. Jedan od takvih je i stonoteniski klub “Borac”.

– Mi smo pre dve godine krenuli izuzetno ambiciozno, jer smo želeli da se ovaj sport u Čačaku vrati na mesto koje je imao pre više od dve decenije kada je “Borac” nastupao i na međunarodnoj sceni. Napravili smo dobar tim koji je uspeo da se plasira u Prvu ligu. Posle prekida prvenstva zbog poznatih okolnisti, bili smo u prilici da u baražu obezbedimo prvoligaški status i u ovoj sezoni. Po kvalitetu kojim smo raspolagali mi bi to i uspeli, ali rukovodstvo kluba je donelo odluku da ne učestvujemo u tom takmičenju i da ove godine igramo u Drugoj ligi – kaže predsednik kluba i trener Đorđe Pejak.

Pejak je ovu tešku odluku obrazložio time da se posle sagledavanja finansijske situacije došlo da zaključka da klub nastup u Prvoj ligi ekonomski ne bi mogao da izdrži. Troškovi takmičenja, kao i igrači sa strane, čije je dovođenje bila neminovnost, bili bi preveliko opterećenje za klupski budžet. Zato je odlučeno da se sa sopstevim snaga nadmeće u drugoligaškoj konkurenciji. To se pokazalo kao dobar potez, jer je ekipa u sastavu Đorđe Pejak, Radovan Pavlović, Boris Mihajlović i Saša Dragin u prva četiri kola imala maksimalan učinak.

Ono što raduje sve u klubu je uspeh devojaka, koje su prošle sezone osvojile prvo mesto u Regionalnoj ligi i sada su članice Druge lige. U prva dva kola Čačanke su zabeležile pobede i tako pokazale da se i u ovom rangu takmičenja na njih može ozbiljno računati.   

Oslonac na sopstvene snage i ne jurenje rezultata po svaku cenu je strateško opredeljenje kluba. To jeste dug proces, ali jedino ispravan u ovakvoj situaciji i zato se velika pažnja posvećuje radu sa najmlađim.

– Zbog toga što radimo u dvoranskim uslovima posebno brinemo o sprovođenju svih mera zaštite od virusa korona i postupamo po preporukama stručnih službi, tako da su deca i treneri bezbedni. Zadovoljan sam interesovanjem i očekujem da u dogledno vreme “izbacimo” nekog kvalitetnog takmičara – rekao je Pejak.

Ove sezone takmičari “Borca” u mlađim kategorijama nisu nastupali na većim turnirima, jer je u dogovoru sa roditeljima doneta odluka da se, opet zbog epidemiološke sutacije, više pažnje posveti treninzima. 

“Strpljen spašen” – kaže jedna poslovica, a u STK “Borac” ga imaju i kreću se ka svom cilju “korak po korak”.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.