Aktuelno Kultura

Представљање књиге „УТРОБА ПРЕДАКА“, ауторке Светлане Дуњић

У среду, 8. маја, у 19:30 часова у Клубу Културног центра Чачак биће представљена књига“ УТРОБА ПРЕДАКА“, ауторке Светлане Дуњић.

Роман „Утроба предака“ је дирљива прича о судбини девојчице Радмиле која је део свог живота провела у манастиру. Говори о великим искушењима која пред њу поставља живот и одговорима које она на тим искушењима даје. Кроз догађаје којима описује понашање својих јунака, ауторка читаоцу постепено открива смисао, јер трагање за смислом значи да ниси далеко од Бога, а када говори о љубави, љубав представља као узвишен однос два бића ка коме сви треба да тежимо. О књизи говоре: СВЕТЛАНА ДУЊИЋ, ауторка и АЛЕКСАНДРА МИШИЋ, књижевница, која ће путем видео презентације учествовати као књижевни критичар и анализирати књижевно дело које се представља.

Музички ово вече ће употпунити чланови WMC оркестра.

Светлана Дуњић је рођена 08. 03. 1971. године. Завршила је Гимназију у Чачку, где живи и ради, а Саобраћајни факултет на Београдском универзитету. Запослена је у Пошти Србије. Аутор је романа ,,Пут у повратак“, издавачка кућа Књижевна Омладина Србије (трећа награда ,,Пегаз“ на Међународном београдском сајму књига 2019. године). Члан је Свесловенског књижевног друштва и огранка Вукове задужбине у Чачку. Књигу новелета ,,Игрокази белином“ објавила је крајем 2021. године, издавачка кућа Словенско слово. Трећу књигу, роман ,,Утроба предака“ објавила је крајем децембра 2023. године, издавачка кућа Графопринт горњи .Слави живот, песму и тишину, човека и природу, реч и мисао, покрет и слику, задовољна је када ради са људима и за људе.

Организација: Књижевни програм Културног центра Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.