Društvo

Предузетништво за младе – Бесплатне радионице за младе Чачане


Имајући у виду проблем незапослености младих, Канцеларија за младе као локални партнер учествује у пројекту „Предузетништво 101 за младе из НЕЕТ групе“, који спроводи Асоцијација за афирмацију културе уз финансијску подршку Европске Уније и Фондације Ана и Владе Дивац. 


Циљ пројекта је да оснажи младе из НЕЕТ групе да направе прве кораке у својој каријери и да започну сопствене бизнисе, као и едукација и информсаност о основама предузетништва. Кроз једнодневне радионице, али и менторском подршком, радиће се директно с младима из Шапца, Лесковца, Пирота и Чачка, а потом ће се покренути и платформа за учење која ће бити јавно доступна, а везана за теме предузетништва и запошљивости младих.

Учествовање у пројекту је вишеструко корисно и бесплатно. Радионице ће се спровести у суботу 16. јула у  просторијама Стартап центра (Трг народног устанка 2) у Чачку. Пријаве су отворене до четвртка 14. јула и то  путем следећег линка Пријава за радионице  – поручују из Канцеларије за младе.


НЕЕТ популацију чине млади који су незапослени, нису у процесу образовања или обуке. Другим речима, то су млади од 17 до 30 година које се не налазе у образовном процесу, нити свакодневно обављају посао. Међу младима незапосленост представља један од најраспрострањенијих проблема. Поред високе стопе незапослености, неактивност младих је, такође, на  изузетно високом нивоу.

Као организација која се годинама бави омладинским активизмом и предузетништвом младих, препознали смо овај проблем. Позивамо младе да искористе прилику и пријаве се за учешће на радионицама које ће им донети вишеструку корист – кажу активисти чачанске КЗМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.