Društvo

PRIVATNI VRTIĆ „MIMILEND“ „USTUPIO“ 55 VASPITAČA JEDINICAMA CIVILNE ZAŠTITE

Služba Civilne zaštite opšte namene Grada Čačka tokom jučerašnjeg dana imala je 58 poziva, izjavio je načelnik Bratislav Zečević. On je rekao da je u ovim vanrednim okolnostima ova Služba apsolutno spremna da izađe u susret svim starijim sugrađanima i pomogne im, naglasivši da broje 167 pripadnika, kao i veliki broj volontera, koji će biti angažovani po potrebi.

-„Mimilend“ nam je stavilo 55 vaspitača na raspolaganje, budući da su vrtići zatvoreni. Veliki broj udruženja nam se javio. Mi ćemo postepeno aktivirati volontere, u zavisnosti od potrebe – ističe Zečević.

On objašnjava da je na snazi još uvek preporuka za lica starija od 65 godina da ne izlaze napolje, a ne naredba, navodeći da ih pozivaju građani koji su zbunjeni.

-Naš centar funkcioniše 24 sata, mogu se javiti na brojeve 0800-112-032 i 032-309 -111. Mi ćemo im doneti sve potrebštine koje oni traže, naravno sa fiskalnim računom. Ima i onih koji zloupotrebljhavaju ovaj broj i molio bih sve da to ne ćine – apeluje Zečević.


Ukoliko na snagu stupi naredba, odnosno zabrana starijim licima da napuštaju domove, Zečević ističe da su jedinice Civilne zaštite spremne da odrade taj posao kako treba i pomognu starijim sugrađanima.

-Mi zbog vanrednog stanja, možemo angađovati ljude iz svih naši komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad, kao i zaposlene u gradskim upravama, budući da će se svima redukovati određeni poslovi – objašnjava načelnik Sektora za civilnu zaštitu.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.