Društvo

PROGLAŠENI POBEDNICI UNIVERZUMA – OD PRENOSIVE LABORATORIJE DO PROIZVODNJE EKOLOŠKOG MATERIJALA!

PROGLAŠENI POBEDNICI UNIVERZUMA – OD PRENOSIVE LABORATORIJE DO PROIZVODNJE EKOLOŠKOG MATERIJALA!

Sedam inovativnih timova dobiće finansijsku podršku i još mnogo mogućnosti u okviru startap akceleratora koji su pokrenuli Univezitet u Beogradu i kompanija Mozzart

Proizvodnja ekoloških materijala koji mogu da zamene plastiku… Prenosiva labaratorija, platforme za osobe sa invaliditetom, privatne časove, aplikacije za kućne ljubimce, sportiste i rekreativce, plaćanje… To su nagrađene ideje sa startap akceleratora Univerzum, koji su pokrenuli Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart, uz podršku ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja!  

Inovatori iz 15 ekipa su tokom trodnevnog Bootcamp-a dobili priliku da usavrše svoja znanja kroz niz stručnih predavanjja i na kraju da predstave svoje ideje, a komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvete, Univerziteta i Mozzarta odabrala je sedam najboljih startapova. To su SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio, EasyPass, SportUp5 i Pet Travel Advisor Solutions.

“Ovo nam mnogo znači, kao znak da naša ideja nailazi na široko prepoznavanje. Nama je neophodna mentorska podrška jer smo u fazi povećanja poslavanja a startap Univerzum nam daje pristup velikoj mreži iskusnih ljudi što nama mnogo znači u ovoj fazi razvoja“, kaže Nikola Stanojević iz SOMA BIOWorks

Kompanija Mozzart izdvojila je fond od 25.000 evra, pa će pobednici podeliti tu finansijsku pomoć, dobiće mogućnost da besplatno koriste Coworking prostor u centru Beograda. Pored toga, dobiće šansu za veću investiciju jer ih očekuje Pitch sa investitorima na kraju programa.

“Prepoznali smo priliku u ovom programu Mozzarta i Univerziteta u Beogradu za dalji razvoj i podršku ka daljim stepenicama  razvoja i komercijalizaciju” objašnjava Bojan Martinović iz Inclusio.

Najboljih pet nastavljaju svoj razvojni put kroz ovaj akcelerator, a utisak svih njih je da je najveća vrednost ovog projekta saradnja sa mentorima koje Univerzum okuplja. Više od 50 domaćih i stranih stručnjaka biće predavači i mentori najboljim startapovima, a među njima je i ceo jedan Mozzartov tim. Svi oni će svojom ekspertizom pomoći u daljem rastu i razvoju starapova.

Odabrani stručni mentori su već od prvog dana Bootcamp-a pružili pomoć u savladavanju svih početničkih izazova, a na samom otvaranju programa dobili su podršku i od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića.

https://www.instagram.com/tv/CW-o9uhom8t/?utm_source=ig_web_copy_link Za uspešno lansiranje startapova potrebna je velika podrška države, akademske zajednice i privatnog sektora, a inovativni timovi su sve to dobili u okviru projekta Univerzum.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.