Društvo

БОРБА ЗА НИНУ СЕ НАСТАВЉА

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ЛЕЧЕЊЕ ЧЕТВОРОГОДИШЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ

На јуче одржаном хуманитарном базару за Николину Ћирић скупљено је 171,5 хиљада динара. Иако су многи Чачани дошли на Градски трг да подрже акцију, то још није довољно, јер је за лечење четворогодишње девојчице потребно 2,65 милиона динара. Осим церебралне парализе, малена Нина се бори са епилепсијом, као и са једним обликом „лептир“ болести. Она још не хода, а велика шанса била јој је операција тетиве на нози. Међутим, на данашњем лекарском прегледу у Параћину, доктори су породици рекли да операција тренутно није могућа, због недавног епилептичног напада. Ипак, како каже Нинина мајка Данијела Милутиновић, постоји нада да њена девојчица ипак стане на своје ноге, уз одговарајућу терапију на једној приватној клиници у Београду и уз континуиране физикалне третмане…

– Требало је да је оперишу 11. децембра, али последњи епи-напад имала је пре две седмице, тако да нису смели да је уведу у анестезију. Да би могли да је оперишу потребно је да од последњег епи-напада прође најмање три месеца. Доктор нам је предложио нову терапију која би помогла Нини да се ослободи спазма мишића. Једна доза те инјекције кошта од 800 до 1.000 евра и морала би да је прима свака три месеца. Уз то, неопходне су јој сталне физикалне вежбе. Заказали су јој контролу за годину дана, како би проценили шта даље. Нама и ово улива наду, јер знамо где можемо да је одведемо и покушамо да Николину што више оспособимо. Зато нема одустајања – каже Данијела.  

Породица Николине Ћирић

Данијели су, осим супруга Марка и њихове деце, Тијане, Тихомира и Лене, у организацији хуманитарног базара помогле Мина Васовић, Бојана Луковић и Јелена Сенић, које су недавно организовале и акцију за Ђурђу Максимовић. Велику захвалност Данијела упућује и Ђурђиној породици која је, осим својих производа од меда, за суботњи базар уступила све оно што је остало из претходне акције. Такође, помоћ су имали и од Ђурђиног тате Алексе, који је помагао у организацији и продаји.

Јелена, Мина, Бојана и Нинина мајка Данијела

Организатори наглашавају да су, упркос хладном дану, бројни хумани људи помогли да се сакупи не баш мала свота новца.

– За предстојећу борбу требаће још. Имамо обећање и од градског руководства да ће нам помоћи – рекла нам је Данијела.

Они су помогли

Нина је рођена са 850 грама, а сада има само 11 килограма. Донедавно није говорила, али сталне логопедске вежбе дале су резултате. Новац је потребан за физикалне терапије, логопедске третмане, рехабилитације у бањским условима и за ортопедска помагала, а сада и за нову терапију.

В. Т.

Новац за Николину Ћирић прикупља се и преко фондација „Буди хуман“ и „Покрени живот“. Помоћ за њено лечење може се уплатити на рачун: 160-6000001248314-83 (динарски) и  160600000124852047 (девизни).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.