Društvo Grad

ПРОШИРЕЊЕ НАПЛАТЕ ПАРКИРАЊА

ДЕПО ЗА ОДВОЖЕЊЕ НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНИХ АУТОМОБИЛА УСКОРО  НА НОВОЈ ЛОКАЦИЈИ

У оквиру делатности Јавно комуналног предузећаПаркинг сервисје и уклањање неправилно паркираних аутомобила, по налогу Саобраћајне и Комуналне полиције, као и чување возила док га власник не преузме. Услед изградње Булевара војводе Путника, постојећи депо у овој улици биће измештен на нову локацију у Љубићу, код Робне пијаце. Од октобра је почело и проширење наплате паркирања за још око 300 паркинг места, док ће на новом затвореном паркиралишту поред маркетаМега Максибити обезбеђено додатних 110, каже Драган Грујовић, координатор ЈКППаркинг сервис”. 

– Депо за одношење непрописно паркираних возила, који се тренутно налази у Булевару војводе Путника, биће на новој локацији на стоваришту, код Робне пијаце у Љубићу. За петнаестак дана депо у Љубићу ће бити потпуно уређен и надамо се да ће то бити трајна локација. По налогу Саобраћајне и Комуналне полиције, ове године, “паук” је у просеку дневно уклањао по два возила на депо. Поред депоа на новој локацији, Чачак ће ускоро испред “Мега Максија” добити додатних 110 паркинг места. Изградња још једног затвореног паркинга са наплатном рампом је у току, а завршетак радова се очекује током новембра. Цена паркирања ће бити 30 динара по сату, а цена месечних карата 1.380 динара. Иначе, многи суграђани, превасходно старији, више воле да користе паркинг са наплатном рампом, него паркиралишта где се плаћа SMS поруком – каже Драган Грујовић, координатор ЈКП “Паркинг сервис”.   

Од 1. новембра почела је наплата паркирања у још неколико улица, које се налазе у трећој зони.  

– Наплата је почела у Учитељској улици (од Веселина Миликића до Војводе Степе), у Светог Саве (од Војводе Степе до Кнеза Милоша), у Амиxиној, Немањиној, Девет Југовића, Ломиној, Моравској, у Коче Анђелковића (од Немањине до Крајинске), у Улици др Драгише Мишивића (од кружног тока код кафане “Цар Лазар” до Бирчанинове). Цена сваког започетог сата паркирања је 19 динара. Наплата паркирања радним данима је од седам до 16 часова, а суботом од седам до 15 сати. Цена паркирања у улицама које се налазе у првој зони наплате је 50 динара за сваки започети сат. У првој зони је проширена наплата у Креновом пролазу, као и у Улици хајдук Вељкова (од Ломине до Београдске). Наплата паркирања радним данима је од седам до 22 часа, а суботом од седам до 15 сати. Недељом и државним празницима паркирање је бесплатно. Сва обавештења о месечним картама грађани могу добити у просторијама ЈКП “Паркинг сервис” и на сајту предузећа – подсећа Грујовић.

Сврха оснивања “Паркинг сервиса” је мобилност возила, а због структуре града и уских улица у Чачку је недовољан број паркинг места. Али, нажалост, проблем праве и поједини несавесни возачи неправилним паркирањем.

– Суграђани су имали примедбе да су у овим улицама поједина возила била паркирана по читав дан, па станари нису имали где да паркирају своје аутомобиле. Имали смо проблем и код Дечијег диспанзера, где су поједина возила била паркирана и по неколико дана. Постоје и два обележена паркинг места код Хитне помоћи, за суграђане којима је хитно потребна лекарска помоћ, али због несавесних возача и та места су углавном заузета. Молимо кориснике услуга “Паркинг сервиса” да у ужи центар града долазе својим аутомобилима само када је то неопходно – апеловао је Грујовић.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.