Grad

Proslavljen Dan Mesne zajednice Lugovi

Dan Mesne zajednice Lugovi 23. septembar i ove godine meštani su proslavili sa predstavnicima Grada, i jedni drugima zahvalili na odličnoj saradnji. A razloga za radost imaju, jer su mnogi infrastrukturni problemi u ovoj mesnoj zajednici rešeni, a neke rekonstrukcije se privode kraju.

Mesna zajednica Lugovi je osnovana 1983 godine i od tada do današnjeg dana dobila je mnogo važnih objekata. Tokom prošle godine najvažnija je bila rekonstrukcija Ulice Aleksansdra Savića. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Milana Bojovića, ova investicija vredna je oko sto miliona dinara, a rukovodstvo mesne zajednice Lugovi je primer dobre saradnje sa gradskom upravom.

-Ulica Aleksandra Savića uz veliku podršku Vlade Republike Srbije i „Puteva Srbije“ je kompletno rekonstruisana, izgrađena je atmosferska kanalizacija, koja je predstavljala veliki problem za meštane MZ Lugovi, kojom su dosadašnja stalna plavljenja ovog dela grada otklonjena – rekao je Bojović.

Predsednik Mesne zajednice Lugovi Radenko Lazić zahvalio je Gradu na pomoći, ali i naveo šta ih očekuje u narednoj godini.

Za iduću godinu planiramo da završimo postavljanje autobuskih stajališta i obeležavanje pešačkih prelaza, i u Aleksabdra Savića i u Vidosava Kolakovića, kao i parking na groblju – rekao je Lazić.

Pešački prelazi sa saobraćajnom signalizacijom ispred vrtića i Doma Kulture prvi su među planovima gradske uprave za ovaj deo Čačka, koji broji oko 2.500 stanovnika, odnosno 370 domaćinstava.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.