Grad

ПРОТЕСТ СТАНАРА НАСЕЉА АВЕНИЈА 1 – ТРАЖЕ ДА СЕ ПОВУЧЕ ОДЛУКА О ПРОДАЈИ ДЕЛА ПАРКИНГА

Неколико десетина станара насеља Авенија 1 протестовало је данас на паркингу испред својих зграда. Они траже да се повуче са јавне продаје део паркинга на парцели 3955/45, за коју је Градско веће огласило лицитацију заказану за 3. децембар. Како је истакнуто на скупу, 266 станара из стамбених зграда које гравитирају ка том паркингу, потписало је петицију са захтевом да се на лицитацији изузме ова парцела. Како је речено, петиција је предата на писарници, а адресирана је на градоначелника Чачка.

Милорад Златић, представник станара насеља Авенија 1, рекао је да ће уклањање паркинг простора довести до великих проблема у том насељу. Један од њих, нагласио је Златић у обраћању медијима, је угрожена безбедност становника, посебно деце, будући да су у непосредној близини неколико вртића и школа.

Милорад Златић

– Желимо да опоменемо градоначелника, Градско веће и Урбанизам Чачка, да ће њихова одлука да 3. децембра ова парцела буде продата и на њој направљена још једна од зграда у низу, довести до угрожавања безбедности свих нас. Јер, то је нових 60 аутомобила на овом подручју и нових 60 проблема. Сматрамо да се чини неправда према свим становницима Авеније 1, јер ово је главни паркинг за цело насеље. Сваки дан имамо проблем паркирања, кружимо по насељу… Према предвиђеном плану, више од половине паркинга биће одузето за изградњу нове стамбене зграде – рекао је, поред осталог, Златић и позвао да надлежни промене одлуку о продаји ове парцеле.

– У незваничним разговорима са саобраћајним полицајцима добио сам потврду да проблем паркирања у нашем насељу постоји већ годинама. Због тога нам и толеришу паркирање по тротоарима… Ми смо за свега 24 часа сакупили 266 потписа за петицију против продаје ове парцеле. Потписали су је станари из десет улаза који имају проблем паркирања – рекао је Златић.

Он је изнео предлог да се на том делу направи велика јавна гаража са довољно паркинг места, будући да се насеље великом брзином „шири“, односно све је већи број нових стамбених зграда. То је, сматра Златић, исплатива инвестиција, јер би станари плаћали закуп паркинг места.

Окупљенима се обратила и Јелисавета Суруџић, једна од најстаријих мештанки тог насеља. Она је упутила молбу градоначелнику и свим надлежним у граду да промене одлуку.

Јелисавета Суруџић

– Уместо оне, где год можеш ти дрво посади, дошло је време – где год можеш, поруши па гради… Наравно да треба станоградња, али су дужни да сачувају душу града… – рекла је Јела Суруџић, дугогодишња директора Предшколске установе Чачка.

На данашњи протестни скуп били су позвани градоначелник Чачка и начелник Полицијске управе Чачка, али се нису одазвали позиву.

Учесници скупа рекли су да неће организовати масовне протесте и блокаде саобраћајница, али се надају да ће надлежни благовремено реаговати на њихов захтев.

В. Т.

У ДЕЦЕМБРУ ЈАВНА ПРОДАЈА ПЕТ ГРАДСКИХ ПАРЦЕЛА

У децембру ће се на јавној продаји наћи пет парцела градског грађевинског земљишта. Градско веће Чачка расписало је оглас за јавну продају ових парцела. Укупна површина земљишта на пет локација је око 31.108 квадратних метара, чија је почетна цена око милион евра.

На првој лицитацији 3. децембра, поред  парцеле 3955/45, површине 1.407 квадрата (почетна цена 5.184.105,57), биће понуђене и парцеле од 1.905 квадрата у близини Хотела „Морава“ у Улици Николе Пашића, земљиште у Булевару ослобођења (иза “Словаса“), укупне површине 6.480 квадрата и највећа, парцела од 11.773 квадрата у Љубић пољу. Седам дана касније биће јавна продаја земљишта површине 9.534 квадратна метра у Улици др Драгиша Мишовић (комплекс иза некадашњег предузећа „Чачанка“).

One thought on “ПРОТЕСТ СТАНАРА НАСЕЉА АВЕНИЈА 1 – ТРАЖЕ ДА СЕ ПОВУЧЕ ОДЛУКА О ПРОДАЈИ ДЕЛА ПАРКИНГА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.