Grad

Radni tim Čačka zasedao, i dalje bez novih mera

Radni tim je na današnjem sastanku analizirao trenutnu epidemiološku situaciju u gradu Čačku, saop[teno je nakon sastanka. Nadležne službe su saopštile, da je danas došlo do jednog fatalnog ishoda, jer je preminuo pacijent F.S. star 59 godina.

U Čačku je juče na osnovu pristiglih rezultata testiranja, potvrđeno devet novih pacijenata pozitivnih na COVID – 19, a danas je na laboratorijsku analizu poslato 75 testova.


U Opštoj bolnici je smešteno 37 pacijenata, od kojih je kod 22 potvrđeno prisustvo virusa, a trenutno niko nije na respiartoru.

S obzirojn na to da je veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenje Opšte bolnice, od kojih se u proseku pet dnevno zadrži na lečenju, radni tim apeluje da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.

U Opštu bolnicu u Čačku stiglo je i instalirano pet novih kliničkih respiratora, kako bi se osnažili postojeći kapaciteti.

U obaveštenju se dalje navodi da se svi sugrađani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu mogu javiti u prijemno-trijažnu ordinaciju Doma zdravlja.

U ambulantama Doma zdravlja Čačak, juče je pregledano 128 febrilnih pacijenata, a nastavlja se testiranje brzim i PCR testovima.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID -19.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.