Društvo G.Milanovac Kultura Region

Расписан конкурс за 17. Међународни бијенале уметности минијатуре Културни центар ,,Мија Алексић”

Расписан конкурс за 17. Међународни бијенале уметности минијатуре
Културни центар ,,Мија Алексић”, Горњи Милановац расписао је конкурс за учешће на 17. Међународном бијеналу уметности минијатуре. Отварање излозбе је предвиђено за 23. април 2024. године. Рок за достављање радова је 10. новембар 2023. године. Место отварања је Модерна галерија Културног центра, а поставка ће трајати најмање два месеца.

Конкурс је отворен за све пунолетне који се баве уметничком делатношћу и који прихватају услове учешћа. Уметници задржавају потпуну слободу избора теме и технике и на конкурс могу да пријаве највише два рада и то искључиво у истој изложбеној категорији.
За излагање ће бити прихваћени само оригинални радови, настали у последње две године, које Уметнички савет (Селекциона комисија) буде вредновао као дела високог уметничког и професионалног домета.

Изложбене категорије су: сликарство, графика, скулптура, цртеж, примењена уметност, фотографија, интермедија.

Календар манифестације:
Конкурс је отворен од 21. септембра до 10. новембра 2023.
Селекција радова: 18. и 19. новембар 2023.
Жирирање радова: 25. и 26. новембар 2023.
Рок за повратак одбијених радова: 1. март 2024.
Свечано отварање изложбе: 23. април 2024.
Трајање изложбе: 23. април – 30. јун 2024.

Рок за повратак радова ауторима, по завршетку изложбе, је 31. децембар 2024. године. Радови који се, након слања, из одређених разлога врате биће депоновани код Организатора. Уколико се аутори не јаве у року од три године радови ће од стране стручне комисије установе бити распоређени у Збирку или Продајни фонд Бијенала.

Селекциона комисија (Уметнички савет):

  1. Сава Степанов, Србија, председник
  2. Саша Јањић, заменик председника
  3. Аница Радошевић Бабић, члан

Резултати селекције ће бити доступни на сајту: www.кцгм.орг.рс

Међународни жири 17. Међународног бијенала уметности минијатуре:

  1. Сава Степанов, Србија, председник
  2. Даниела Билопавловић Беденик, Хрватска, члан
  3. Катарина Дуканац Стевлић, Србија, члан

У случају спречености појединих чланова жирија, Културни центар, као организатор Бијенала задржава право да именије другог члана Међународног жирија.

Награде Бијенала су: Гранд Приx (1.500 евра) и седам равноправних награда у рангу прве награде (по 500 евра) у свакој изложбеној категорији. Награде не морају бити додељене у свим категоријама. Сви награђени радови улазе у Збирку Бијенала (новчана награда подразумева откуп рада).
За радове у дводимензионалној техници максимално дозвољене димензије су 10×10 цм. Максималне спољне димензије, уколико постоји паспарту или рам, су 20×20 цм. За радове у три димензије, максимална дозвољена величина је 10x10x10 цм, са постаментом, рад не сме прелазити димензије 20x20x20 цм.

Потписани радови, пријавни формулар и потврда о уплати партиципације (са именом и презименом учесника) достављају се најкасније до 10. новембра 2023. године на адресу: Међународни бијенале уметности минијатуре – Културни центар „Мија Алексић”, Кнез Михаилов трг 1, п. фах 92, 32300 Горњи Милановац, Република Србија.

Партиципација:
Домаћи аутори плаћају партиципацију у нето износу од 1.500 динара.
За ауторе из иностраних земаља партиципација, по пријави, износи (нето) 40 ЕУР, или 40 УСД.

Културни центар ће за потребе манифестације публиковати типски каталог са основним каталошким подацима и репродукцијом једног рада сваког излагача. Детаљи о пријави и правилнику су на званичном сајту Културног центра Горњи Милановац.

Извор: Културни центар Горњи Милановац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.