Grad

RASPISAN KONKURS ZA STUDENTSKE I UČENIČKE STIPENDIJE

Grad Čačak raspisao je konkurs za dodelu finansijske podrške učenicima i studentima, čije se studije finansiraju iz budžeta Srbije za školsku 2018/2019. godinu. Konkurs traje do 30. novembra, a stipendije za student iznose 8.000, dok su za učenike 4.000 dinara. Finansijska podrška studentima i učenicima podrazumeva  stipendiju koja se isplaćuje u 10 jednakih mesečnih rata u školskoj godini, kao i jednokratne nagrade za studente prve godine studija i učenike u školama za talente.

-Za stipendije imaju pravo da konkurišu student koji imaju prosek 8,5 i više i jedan prenet ispit. I ove godine stipendija  iznosi  8.000 dinara. Grad stipendira i učenike škola za talente, a učenici sa prosekom 4,5 i više imaju pravo da ostvare stipendiju od 4.000 dinara – rekao je Vladan Milić, pomonik gradonačelnika.

Konkurs je raspisan i za dodelu jdnokratne finansijske pomoći, koja iznosi 12.000 dinara.

-Jednokratne nagrade su predviđene za studente koji su položili prijemni ispit sa bodovima 95 i više, kao  za učenike koji su osvojili jedno od tri mesta na republičkim takmičenjima, i ona iznosi 12.000 dinara – rekoa je Milić.

Studenti i učenici koji konkurišu za gradsku stipendiju nemaju pravo da budu i korisnici republičke stipendije ili studentskog kredita. Prijave na konkurs se dostavljaju na adresu Gradska uprava za društvene delatnosti, sa naznakom – prijava na konkurs za finansijsku podršku, Čačak, ulica Župana Stracimira 2.

Rezultati konkursa biće poznati do 13. decembra.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.