-Енергетска санација (фото: Ј.С.)
Ivanjica Region

РАСПИСАН ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ГРАЂАНИМА

По одлуци Општинског већа са седнице одржане 1. августа, расписан је јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима и стамбеним заједницама за енергетску санацију стамбених зграда, кућа и станова. Рок за подношење захтева је 31. август.

     У односу на претходни период када су уз субвенцију могли бити замењени прозори и врата, сада су мере проширене. Суфинансираће се мере енергетске санације које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде. Укупно планирана средства која општина и Управа за подстицање и унапређење енергетске ефикасности додељује путем овог јавног позива износе 9.000.000 динара. 

-Енергетска санација (фото: Ј.С.)

     Грађани могу да добију субвенцију за замену спољних прозора и врата породичних кућа и станова, набавку и инсталацију котлова и пећи, замену постојеће или уградњу нове цевне мреже и радијатора. У стамбеним зградама се за замену постојеће или уградњу нове цевне мреже и радијатора може конкурисати само заједно са заменом котла или пећи ефикаснијим. За породичне куће субвенционисаће се и набавка и уградња топлотних пумпи и пратеће инсталације као и соларних колектора.

     Подстицај износи максимално 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом по појединачној пријави.

     Kонкурсна Документација за јавни позив може се преузети на интернет страници Општине Ивањица. Попуњени, потписани и одштампани пријавни образац у три примерка (један оригинал и две копије) и пратећа документација достављају се до 31. августа.

     На затвореној коверти назначити:

„ПРИЈАВА НА ЈАВНИ ПОЗИВ за суфинансирање мера енергетске санације, породичних кућа, станова и стамбених зграда  које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде на територији општине Ивањица за 2022. годину – НЕ ОТВАРАТИ”, са пуном адресом пошиљаоца на полеђини коверте.

     Пријава се предаје лично на шалтеру Општинске управе бр. 2 у Услужном центру или препоручено поштом на адресу: Општинска управа општина Ивањица, Улица Венијамина Маринковић бр. 1, 32250 Ивањица – Kомисија за реализацију мера енергетске санације.

                                                                                                            Ј.С.

-Енергетска санација (фото: Ј.С.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.