Малине, фото: Ј. С.
Društvo

Рекордно висока цена малине привукла и лопове – полицијска сачекуша за крадљивце у црном БМВ-у

ИЗВОР: РTС

АУТОР: ПРЕДРАГ СТОЈКОВИЋ

Прошле године малина је имала историјски високу откупну цену, али је ове сезоне тај рекорд оборен. То је привукло и лопове који ове године не презају да из малињака, чак и дању, краду гајбице убраног воћа.

Малине, фото: Ј. С.
Фото: Ј. С.

У ариљском крају град је у значајној мери оштетио малињаке. Због тога је сваки убрани килограм воћарима драгоцен, не само због зараде већ и да лакше покрију увећане трошкове.

Осим са елементарним непогодама, ове сезоне се у Добрачама суочавају и са крадљивцима.

„Као и сваког дана брали смо малине. У једном моменту комшиница нас је позвала и рекла да црним караваном ‘бмв’ краду малине. Она их је ухватила на лицу места кад су затварали гепек. Отерали су малине, ми смо покушали да их стигнемо, али већ су побегли. Измакли су и полицији у Ариљу, међутим полиција у Пожеги им је направила сачекушу и зауставили су их на ариљској рампи доле на раскршћу за Чачак и Ужице“, истиче Дејан Јовановић из Добрача.

Испоставиће се да је у питању пар добро познат полицији. Мушкарац има чак 43 кривичне пријаве, каже Саво Јовановић, чије су малине такође биле на мети лопова. Због тога стрепи за безбедност мајке и сина.

„Добио сам информацију да они иду по селима и типују те где су стари људи и где осете да имају новца, ако им не дају добровољно, они их претуку, или шта им већ ураде, пошто је у колима имао и бејзбол палицу и онај пендрек за електрошок“, каже Саво.

Против крадљиваца је покренут кривични поступак, а у косјерићком крају, на основу ранијег искуства, знају како да се изборе са незваним ноћним берачима.

„Врло једноставно, малина зрела – обереш. Увече лопови немају шта да украду и ето“, поручује Владе Николић из Брда Град.

Због оних који не презају од крађе ни по дану, у ариљском крају су воћари постали обазривији и, како кажу, неће их дочекати онако како иначе дочекују добронамерне посетиоце. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.