Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE

Teško je u jednoj reči dati ocenu za ostvarene ulove tokom protekle nedelje, jer su na svim ribolovnim područjima ostvareni fantastični rezultati. Idealni vremenski uslovi doprineli su da riba odlično reaguje na mamce, pa su se sve naše kolege kući vratile prezadovoljne.

Lipljana i pastrmke je na Limu bilo u izobilju. Ništa nije bilo lošije i kade je u pitanju bela riba, za koju su kolege kao mamce koristile crva, hleb i glistu. Salmonide su mušičari hvatali u gornjem toku, dok su kod Brodareva, između mostova u Prijepolju i na Vrutcima najviše pecali skobalja i ploticu. Bilo je i mrene, bodorke i krkuše. I na Drini su, od bele ribe, najviše hvatali skobalja i ploticu. To se, pre svega odnosi, na deo kod Perućca, kao i na Živkovom i Mutovom viru. Trava i hleb su ovde bili najčešći mamci. U donjem toku, na mušicu, hvatali su pastrmku i lipljena. Kukuruz šećerac, glistu i crva su koristili ribolovci prilikom pecanja bele ribe kod Vizitorkog centra i brane na Kokinom Brodu. Fino je pecan šaran, a bio je i lep odziv smuđa i zlatovke na keder i varalicu. Na varalicu su na Ribničkom jezeru pecali soma i bucova. Đetinja i Rzav su ponovo postali idealni za pecanje lipljena i pastrmke, a bilo je i lepih ulova klena. Jezero Vrutci je mesto gde su ostvareni odlični ulovi skobalja, bodorke, babuške i klena. Hvatani su sjajni primerci šarana i krupnog grgeča.

Skobalj, klen i bucov pecani su ispod mostova u Ovčar Banji, dok su u Međuvršju su ostvareni odlični ulovi šarana, štuke, deverike, babuške. Bilo je i soma. Štuka, klen i mrena hvatani su u Parmencu, kod brane i na livadici, a fino je pecana i bela riba. Na Žarkovom viru i kod mosta na kružnom putu pecani su klen i šaran. U Donjoj Gorevnici je, osim klena, fino hvatana štuka, a javljao se i som. Svi ulovi na Zapadnoj Moravi ostvarni korišćenjem hleba, crva, grožđa i žabice kako mamaca.

Kod Knića su pecani bela riba, šaran i som.

KUDA NA PECANJE

Predlažemo da na Kniću krenete u lov na šarana i belu ribu, a kao mamce koristite kukuruz, larvu i crva. Belu ribu, ploticu i skobalja, možete pecati i na Drini, na Mutovom viru. Naš savet je da do lepih ulova dođete korišćenjem trave i hleba. Ukoliko ste ljubitelj mušičarenja, onda pravac Brodarevo i okušajte sreću sa pastrmkom i lipljenom.

VREMENSKA PROGNOZA

Neće biti nikakvih promena u narednih sedam dana. Vremenski uslovi će biti idealni i zato nema razloga da ne izađemo na vodu.

Do sledećeg “Kutka” BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.