Uncategorized

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE, LED POČINJE DA OSVAJA

Pola januara je proteklo, još uvek nema obilnijih snežnih padavina, ali niske temperature su izazvale pojavu leda na jezerima i zato kolegama skrećemo pažnju na taj podatak, ukoliko žele da svoju ribolovačku sreću i umeće oprobaju na takvim mestima.

Tokom protekle nedelje na Limu se pecalo samo u Prijepolju, a tamo su, između mostova, lovljeni skobalj, plotica, keder i poneki klen. Uhvaćeno je i nekoliko primeraka mladice, ali su sve bili ispod mere, pa su vraćene. Kad je u pitanju lov na ovu plemenitu vrstu, bolje sreće nisu bili ni ribolovci na Drini, jer tamo nije uhvaćen nijedan primerak. Za utehu, na ovoj reci pecali su skobalja i ploticu. Na početku teksta rekli smo da se na jezerima pojavio led. Zato je kod Kokinog Broda moglo da se peca samo oko brane, a hvatani su sitan klen i keder. Klen, krkuša i poneka potočna mrena lovljeni su na Đetinji. U zabarcima i rukavcima Zapadne Morave pecani su babuška, bodorka, nosara i keder. Sa Livadice, kod Parmenca, i iz Donje Gorevnice stigle su nam informacije da se nekim kolegama posrećilo, pa su uspeli da uhvate i poneku štuku. Leda nije bilo duž ribarske staze na Gružanskom jezeru, ali su ulovi bili “tanki”. Hvatana je samo bodorka, a našao se i poneki primerak deverike.

Ovo je doba godina kada ulovi nisu baš sjajni, ali to uopšte nije razlog da se ne izađe na vodu, jer zimski ribolov ima svojih čari. Nije sve u količini ulovljene ribe. Ima nešto i u boravku u prirodi u takvim uslovima i, naravno, druženju. Do sledećeg izdanja “Kutka” BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.