Aktuelno Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE- LEPO VREME, ODLIČNI USLOVI

 

Najzad smo dočekali jedan duži vremenski period bez padavina. Vode su se povukle i postale su bistrije, pa su nam sa svih ribolovnih područja zapadne Srbije počele da stižu lepe vesti o dobrim ulovima, naročito bele ribe.

Na Limu, između mostova u Prijepolju i na ribolovnoj stazi odlično su hvatani skobalj, klen, plotica, nosara i babuška. Na Drini je bilo najviše uhvaćenih primeraka skobalja i plotice, a našli su se i poneki klen i pastrmka. Kod Kokinog broda, od bele ribe lovljeni se plotica, klen i skobalj, a uhvaćeni su i poneki smuđ i zlatovka. Na Rzavu i Đetinji zabeleženi su solidni ulovi pastrmke. I duž Zapadne Morave najviše je hvatana bela riba. Kod Parmenca i kružnog puta lovljeni su skobalj, nosara i bodorka, dok je u Donjoj Gorevnici, pored bele ribe, uhvaćena i poneka štuka. Gružansko jezero bilo je raj za naše kolege. Osim dobrih ulova svih vrsta bele ribe skoro svako je ulovio ponekog šarana, a nekom se još više posrećilo, pa je izvukao smuđa ili grgeča. Treba napomenuti da su na svim mestima kao mamci upotrebljavani crv, hleb i glista.

Kolege ribolovci, uz podsećanje da u subotu, 15. juna, som izlazi iz zabrane, želimo vam ribolovački uspešnu predstojeću nedelju i do narednog izdanja “Kutka” BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.