Aktuelno Kultura

FILMSKI PROGRAM DOMA KULTURE

KEVA
Ma, SAD, 2019, 99 min, horor, triler

Pon-uto 17. i 18. jun, velika sala, 20 časova 

 

 

Oskarovka Oktavija Spenser tumači lik Su En, žene koja živi mirnim i povučenim životom u malom gradu u Ohaju. Jednoga dana, tinejdžerka Megi, koja se tek doselila u grad, zamoli Su En da kupi alkohol za nju i njene drugove i Su En to doživi kao šansu da stekne nove, mlade prijatelje. Ona nudi tinejdžerima mogućnost da piju alkohol a da posle ne voze do kuće tako što ih poziva u svoj podrum. Pod određenim pravilima: jedno uvek mora ostati trezno, nema psovanja, nikad ne ulaziti u kuću i obraćati joj se sa “Keva”! Iznenada, Kevin podrum od najboljeg mesta u gradu postaje najstrašnije mesto na svetu.

Uloge: Oktavija Spenser, Alison Dženi, Luk Evans, Misi Pajl,
Režija: Tejt Tejlor

LICE

Twarz, Poljska, 2018, 146 min, komedija, drama

Sre-čet 19. i 20. jun, velika sala, 20 časova


Jasek voli hevi metal, svoju devojku i svog psa. Njegova porodica i stanovnici njegovog malog rodnog mesta posmatraju ga kao čudaka. On radi na konstrukciji koja bi trebalo da predstavlja najveću statuu Isusa na svetu. Kada ga teška nesreća potpuno unakazi sve oči su uprte u njega, dok on prolazi kroz prvu transplataciju lica u zemlji… Malgoržata Šumovska dobitnik je „Srebrnog medveda“ za režiju na Berlinalu 2018. godine.

Uloge: Mateuš Košćukevič, Agnješka Podsiadlik, Malgoržata Gorol, Ana Tomaševska, Dariuš Hojnacki
Režija: Malgoržata Šumovska

 

ANA
Anna, Francuska, 2019, 146 min, akcija, triler

Pet-sub 21. i 22, velika sala, 20 časova


Najnoviji film Lika Besona (reditelja “Nikite” i “Profesionlaca”) donosi priču o top modelu Ani Poljatovoj ispod čije se zapanjujuće lepote skrivaju neverovatna snaga i veštine. Ana je je jedan od najstrašnijih vladinih ubica.

Uloge: Saša Lus, Luk Evans, Kilijan Marfi, Helen Miren, Lera Abova
Režija: Lik Beson

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.