Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE -VLADIMIRU PETRONIJEVIĆU “KUP ČAČKA”

Bela riba, krkuša i mrena hvatani su na Limu. Kao mamci korišćeni su hleb, crv i glista. Na ovoj reci ostvareni su i solidni ulovi pastrmke i lipljana. U ribolovu na ove plemenite vrste korišćeni su veštački mamci, mušica i varalica. I na Drini su ove vrste lovljene uz pomoć veštačkih mamaca, dok je bela riba hvatana na travu i crva.

Kod Kokinog Broda najviše su pecani plotica, skobalj, smuđ i šaran, a uhvaćena je i poneka zlatovka. “Uhvati i pusti” je način ribolova na Đetinji, a tokom protekle nedelje pored solidnih ulova pastrmke i lipljana uhvaćen je i poneki klen. Na Zapadnoj Moravi, od Ovčar Banje do Donje Gorevnice najviše je pecana bela riba, a bilo je i finih ulova šarana i štuke, dok je uhvaćen i poneki som. Na Gružanskom jezeru pored bele ribe, hvatani su smuđ, šaran i som.

Proteklog vikenda je na Gružanskom jezeru, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Morava 1925 Čačak”, održan Kup Čačka. Učestvovalo je 39 takmičara iz 13 ekipa, među kojima su se našli i timovi iz Bosne i Hercegovine i Makedonije. U ekipnoj konkurenciji pobednik je “Bagremar” iz Kragujevca, dok se tim domaćina plasirao na drugu poziciju. Trećeplasirani je “Ibar” iz Kosovske Mitrovice.

U pojedinačnoj konkurenciji članovi “Bagremara” Predrag Stojanović i Marko Kostić osvojili su prva mesta u prvom, odnosno drugom sektoru. Vladimir Petronijević,  takmičar “Morave 1925 Čačak”, bio je prvi u trećem sektoru i sveukupni je pobednik ovog takmičenja.

Vladimiru sve čestitke, a mi se družimo u sledećem izdanju “Kutka”. BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.