Selo

САОБРАЋАЈНИЦА У ЈАНЧИЋИМА НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА У ОВОМ КРАЈУ У ПРОТЕКЛИХ ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНА

САОБРАЋАЈНИЦА У ЈАНЧИЋИМА НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА У ОВОМ КРАЈУ У ПРОТЕКЛИХ ЧЕТРДЕСЕТ ГОДИНА

DCIM\101MEDIA\DJI_0408.JPG

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић јуче је са сарадницима, посетио Месну заједницу „Јанчићи“, у којој је асфалтирана главна саобраћајница кроз село, у дужини од 1.110 метара. Ову инвестицију је, на захтев Града Чачка, финансирала Влада РС преко Јавног предузећа „Путеви Србије“, у износу од 25,5 милиона динара.

-Поред ове веома важне саобраћајнице, урађен је и потпорни зид у делу Месне заједнице, под називом „Брод“, од 20 метара дужине и четири и по метра ширине, који је веома значајан, јер је река Каменица у овом делу веома брза, поготово када се дешавају обилне падавине. На овај начин је овај део саобраћајнице у потпуности осигуран. Многи наши суграђани овде имају викендице, а нарочито током лета, овај део града је веома посећен, јер људи долазе на излете, тако да ћемо се и у будућности трудити да што више улажемо у ову Месну заједницу – рекао је градоначелник Тодоровић.

Председник Месне заједнице „Јанчићи“ Остоја Мирић нагласио је да је реконструкција ове саобраћајнице једна од највећих инвестиција у овом крају у протеклих 30, 40 година.

DCIM\101MEDIA\DJI_0393.JPG

-Много значи, не само за овај крај, већ и за општине Пожега и Горњи Милановац, као и део Дивчибара, јер је ово најкраћи пут ка Чачку. Иако Месна заједница броји око стотину мештана, овде је у последње две године 38 викендаша. Много људи са стране долази, тако да је за развој овог дела града, где има и доста купалишта, најбитнији пут- рекао је Мирић.

Извор: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.