Društvo

ŠARČEVIĆ: UTVRDIĆEMO ZAŠTO ODLAZI MANJI BROJ NASTAVNIKA NA EKSKURZIJE I KOLIKE SU DNEVNICE

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, izjavio je da postoje pravilnici za realizaciju ekskurzija čija je primena stupila na snagu u martu ove godine.

Do sada je bilo nekoliko prijava nepravilnosti i svaka od njih je u proceduri.

U narednom periodu, kaže on, utvrdiće se kolike su dnevnice nastavnika, koliki uticaj ima savet roditelja na realizaciju putovanja, zašto se ne poštuje organizacija putovanja u zemlji za sve osim maturante, zašto odlazi manji broj nastavnika u odnosu na pravilnik.

“Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo da postavimo organizorima putovanja. Svi su upoznati sa novim pravilnikom koji je potrebno primenjivati, a oni koji ga krše biće sakcionisani”, naveo je Šarčević.

Ministarsto podeseća da je cilj svake ekskurzije neposredno upoznavanje pojava i odnosa u prirodnoj i društvenoj sredini, kao i upoznavanje kulturnog nasleđa i privrednih dostignuća, sa akcentom obrazovno-vaspitne uloge škole.

Među elementima svakog putovanja su bezbednost učenika, realizacija prema planu putovanja, poštovanje procedure izbora turističke agencije kao i adekvatnog smeštaja, ishrane i prevoza.

U narednom periodu radiće se na uključivanju đačkih zadruga u kompletu proceduru kako bi putovanje bilo kvlitetnije i jeftinije, navodi se u saopštenju i dodaje da je potrebna i veća uključenost Saveta roditelja u kompletnu proceduru relizacije učeničkih ekskurzija.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.