Aktuelno Politika

Saša Janković pred Čačanima

Predsednički kandidat Saša Janković održao je predizborni skup u nedelju u Čačku, na kome je pozvao Čačane da glasaju po sopstvenoj savesti i poručio da će kada on bude izabran za predsednika ista prava imati oni koji su glasali za njega i oni koji nisu.

11

Janković je istakao da naša zemlja ima sve što nam je potrebno za pristojnu državu, i da nismo nestručni, nesposobni ili lenji, kao što to tvrdi Aleksandar Vučić.

– Ništa nam ne fali. Imamo i pravnike i lekare, i arhitekte i pekare, i zanatlije, i učitelje, istraživače, sve imamo što nam treba za jednu pristojnu državu. Mi nećemo da budemo ni Nemačka, ni Švajcarska, ni Austrija, kojima ništa ne fali. Hoćemo da budemo Srbija. U toj našoj Srbiji nije cela vlast jedan čovek, ni u gradu, ni u republici, ni u pokrajini. U toj našoj Srbiji vlast su institucije koje vode odgovorni ljudi, odgovorni prema vama, a ne  prema partiji – poručio je Janković građanima. On je rekao da zatvorimo oči i zamislimo zemlju u kojoj naša deca idu u školu u kojoj nastavnici nisu socijalni slučajevi, doktora koji treba da leči, a ne mora da bira izmedju mita, besparice i vize za inostranstvo, sudiju koji sudi po pravdi, a ne po diktatu.

– Hoćemo Srbiju u kojoj novinari mogu da napišu to što misle ‘ rekao je predsednički kandidat.

Janković je u svom govoru istakao da građanima neće obećati ništa drugo, sem  toga da ako glasaju za njega neće imati veća prava od onih koji nisu glasali za njega.

22

– Hoću privrednicima da obećam da će imati fer uslovima za privređivanje, a da moraju da traže članske karte moje ili neke druge stranke da bi dobili posao na tenderu. Hoću lekarima da obećam da će imati dobre plate, a ne lažni prekovremeni rad, vojnicima da će biti čuvari svoje zemlje, a ne jedne porodice. Hoću da obećam zemlju u kojoj kultura neće biti trošak. Jedan čovek nas je sveo na želudac, da samo razmišljamo da li ćemo imati šta da jedemo i da li ćemo moći da platimo račune – rekao je na kraju obraćanja Saša Janković.

Na pitanje da li očekuje da izbori budu regularni, on je rekao da izbori već nisu regularni, jer izborni proces ne traje samo od momenta glasanja do prebrojavanja listića.

33

– Jedna sekunda na RTS-u košta 27.000 dinara. Emitovanje predizbornog spota koji smo mi snimili koštalo bi 6,5 miliona. Da li su to fer uslovi. Odakle Aleksandru Vučiću taj novac. Odakle novac za autobuse. Sve je to deo izborne procedure. Potpuno je jasno da nisu fer uslovi i zato će da izgubi. Zato što kod nas u Srbiji ima malo inata, što više nepravde, to sebi više odmaže – rekao je Janković dodajući da će izveštavanje RTS-a ostati zabeleženo debelim crnim slovima po drugi put u istoriji.

On je rekao da poslednjih pet godina intezivno prati stanje u medijima kao zaštitnik  gradjana i da smatra da srpski novinari i građani ne zaslužuju ovakvu medijsku scenu.

Čačanin su Sašu Jankovića sačekali kod Doma kulture, da bi nakon šetnje došli do Stepinog spomenika gde su im se, pored njega, obratili i novinari Srđan Škoro i Tatjana Vojtehovski, kao i reditelj Kokan Mladenović.

55

 Preletačević pozdravio Jankovića

U toku govora Saše Jankovića naišla je kolona vozila sa razglasom, preko koga se iz jednog od automobila oglasio jedan od kandidata na predsedničkim izborima – Ljubiša Preletačević Beli.

– Pozdravljam kolegu na izborima Sašu Jankovića i želim mu puno uspeha – rekao je Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, što su prisutni kod spomenika Vojvodi Stepi pozdravili spontanim aplauzom.

Komentarišući taj događaj, Janković je rekao da Preletačević ima “sjajnu kampanju” i da je on pokazao sav “besmisao, apsurd i parodiju našeg društva na najočigledniji način”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.