Društvo Grad

САВЕТ МЗ “ПАЛИЛУЛА” УПУТИО ПОЗИВ УСАМЉЕНИМА

ДРУЖЕЊЕМ ПРОТИВ АПАТИЈЕ

– Сви заинтересовани више информација могу добити позивом на телефон 064/23-29-222

Савет Месне заједнице “Палилула” упутио је позив усамљеним особама да се јаве у њихове просторије ради формирања удружења грађана, са циљем дружења и организовања заједничких активности. Позив важи за све суграђане на територији нашег града, без обзира на животну доб или занимање, а просторије ове Месне заједнице налазе се у Нушићевој улици број 4, код Слободиног игралишта. 

– Поред дружења у просторијама Месне заједнице “Палилула”, где ће бити организоване различите врсте активности и забаве, у виду друштвених игара, излета, путовања, као и савети лекара, реализоваћемо и тематске вечери посвећене поезији, прози… С обзиром на то да већ имамо чланице које се баве плетењем, ткањем, везом, формираћемо више секција, сходно афинитетима будућих чланова. Очекујемо да ће се сви заинтересовани пријавти у наредних месец дана – изјавио је за наш лист професор Боро Васиљевић, један од иницијатора и председник Савета МЗ “Палилула”, непосредно пред прво окупљање у уторак, 17. јануара.

Према његовим речима, нажалост, усамљени нису довољно заинтересовани за оваква окупљања, па је Месна заједница јавним позивом желела да их подстакне на дружење, кроз организовање различитих активности:  

– Ово је наше прво окупљање и очекујемо да ће доћи од 30 до 50 чланова. Анкета коју смо реализовали показала је да је између десет и дванаест хиљада наших суграђана усамљено. Желимо да што више људи сазна за ову нашу иницијативу, да се дружимо и заједно осмишљавамо активности којима ћемо се бавити, како бисмо избегли депресивна, монотона и апатична стања, као честе појаве у нашем друштву.

Према речима Васиљевића, уколико буде формирано удружење усамљених, један од планова је и успостављање сарадње са организацијама из Пожеге, Краљева, Горњег Милановца, из градова окружења, како би се посећивали и стварали нова пријатељства и лепе успомене.

Сви заинтересовани више информација могу добити позивом на телефон 064/23-29-222.

Н. Р.      

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.