Sport

SEĆANJE NA CVEKA

U četvrtak, 6. februara, navršavaju se četiri godine od kako je košarkaški Čačak iznenada ostao bez Dragana Cvetkovića Cveka, velikog entuzijaste, izuzetnog pedagoga i stvaraoca mladih igrača. U njegovom matičnom klubu „Mladost“ neguju uspomenu na Cveka tako što svaki put tog dana organizuju memorijalni turnir na kome učestvuju mlađi pioniri. 

– Retki su ljudi kao što je to bio Cvek. Bez njegovog igračkog i trenerskog dela „Mladost“ svakako ne bi danas izgledala ovako. Ugradio je celog sebe u razvoj kluba i nesebično mu darivao svoje košarkaško umeće svakog dana. Najmanje što možemo da učinimo za njega je organizovanje jednog ovakvog događaja – rekao je Dobrilo Jojić, direktor KK „Mladost“, ne propuštajući da se zahvali svim klubovima učesnicima.

Ove godine turnir će imati svoje četvrto izadnje, a na njemu će, osim „Mladosti“, učestvovati „Borac“, „Železničar“ i „Takovo“ iz Gornjeg Milanovca. Prvi meč, u kome se sastaju „Mladost“ i  „Železničar“, počinje u 9,30. Sat kasnije igraju „Borac“ i „Takovo“. Zatim će turnir biti svečano otvoren, a u utakmici za treće mesto sastaće se poražene ekipe iz prethodnih susreta, dok će o prvom mestu odlučiti duel pobedničkih timova. 

Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mestu vidi budućnost čačanske košarke i istovremeno ožive sećanja na jednog izuzetnog čoveka, poručuju organizatori turnira i pozivaju sve one koji su poznavali Cveka da dođu u salu škole „1. novembar“, gde će biti održan turnir.

V. D.     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.