Ivanjica Region

Seniorsko atletsko Prvenstvo države, bronza za Ivanjičanku Draganu Nedović

Na seniorskom prvenstvu Srbije u atletici, održanom prošlog vikenda u Novom Pazaru, članica AК „Javor“ Dragana Nedović osvojila je treće mesto u trci na 3000 metara stipl. Tako je nastavljena serija odličnih nastupa ivanjičkih atletičarki u najjačoj konkurenciji.

Dragana Nedović i trener Orestijević (foto: Dušan Orestijević)

 -To je četvrta medalja ove godine sa državnih takmičenja. Prethodnog vikenda na juniorskom prvenstvu države u Кruševcu Кatarina Rajković je postala vice šampionka Srbije na 3000 metara stipl. Prethodno na Prvenstvu Srbije za juniorke na 10.000 metara u Sremskoj Mitrovici osvojene su dve medalje. Aleksandra Vukosavljević je izvojevala srebro, a Sanela Đoković bronzu. Podsećam da smo prošle godine doneli 7 medalja sa državnih prvenstava, kaže trener Atletskog kluba „Javor“, Dušan Orestijević.

On očekuje odlične rezultate i na predstojećim prvenstvima države za pionire i mlađe juniore. Ističe da odnedavno imaju bolje usove za trening. Renovirane su prostorije kluba i obnovljena atletska staza pored pomoćnog terena FК „Javor Matis“ posle 10 godina. Sredstva za ravnanje i nasipanje obezbedili su Opština Ivanjica i Sportski savez.

Orestijević naglašava da je u cilju omasovljenja dečije atletike počeo upis novih članova i da vlada veliko interesovanje dece.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.