Grad

СИМБОЛИЧНО ОБЕЛЕЖЕН ЗАВРШЕТАК РАДОВА У УЛИЦИ ДР СЛОБОДАНА БЛАГОЈЕВИЋА

СИМБОЛИЧНО ОБЕЛЕЖЕН ЗАВРШЕТАК РАДОВА У УЛИЦИ ДР СЛОБОДАНА БЛАГОЈЕВИЋА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, са сарадницима, и породица преминулог доктора Слободана Благојевића, данас су симболично обележили завршетак радова на улици која носи име др Благојевића. На иницијативу Града Чачка, у част доктора који је изгубио борбу са корона вирусом, саобраћајница поред Опште болнице Чачак, у којој је радио, а почиње од Улице др Драгише Мишовић и води до Улице Раденка Јањића, сада се зове Улица др Слободана Благојевића.

Ово је доказ да ће Чачак увек памтити своје хероје. Кроз највеће признање које је, нажалост, постхумно добио, Децембарску награду Града Чачка, као и назив ове улице имамо обавезу да вечно памтимо његово дело, хуманост и величину. Хероји града морају бити упамћени и бити идоли свих генерација које долазе – рекао је Тодоровић.

Иначе, грађани Чачка су добитници „Златне плакете“ за најплеменитији подвиг године, према оцени жирија Компаније „Вечерњих новости“ због тога што су у рекордном року прикупили око три милиона динара како би отплатили стамбени кредит др Благојевића. Плакета ће представницима Чачка и породици бити уручена на свечаности у Скупштини града Београда 11. априла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.