Sport

SJAJAN TENISKI VIKEND

U vikendu iza nas na terenima Teniskog kluba ’’Sloboda’’ i SC ’’Mladost’’ održan je turnir teniskih veterana. To je bilo prvi put da se u našem gradu organizuje zvanično takmičenje u ovoj kategoriji, koje se nalazi u kalendaru Teniskog saveza Srbije i boduje za veteransku rang listu. Takmičenje u Čačku je izazvalo veliko interesovanje ljubitelja tenisa iz čitave Srbije, tako da je učestvovalo više od 100 takmičara podeljenih u pet kategodija.

U prvoj kategoriji prvo mesto osvojio je član čačanskog ’’Kolosa’’ Dragomir Milojević. Mladenovčanin Milan Stojković bio je najbolji u drugoj kategoriji, dok je u  trećoj pobednik Dejan Škorić, član beogradskog ’’Monolita’’. Takmičar ’’Lokomotive’’ iz Beograda Miroljub Gračanac osvojio je titulu među takmičarima četvrte kategorije, dok je u petoj najbolji bio Ljupko Kutanjac iz pančevačke ’’Mladosti’’.

Organizovano je i takmičenje u konkurenciji parova na kome su najbolji bili Saša Tomašević i Ivan Janjić, predstavnici ’’Kolosa’’.

Teniseri z Čačka nisu propustili priliku da učestvuju na jednom ovakvom takmičenju. Najviše je bilo učesnika iz našeg grada, a postigli su i zavidne rezultate. Osim po jedne osvojene titule u pojedinačnoj i u nadmetanju parova imali smo dvojicu finalista i trojicu polufinalista. Milomir Vuličevič (TK ’’Tenis Point’’) i Dragoslav Marić (TK ’’Sloboda’’) stigli su do same završnice u trećoj i petoj grupi, ali nisu imali daha da se popnu na najvišu stepenicu pobedničkog postolja. Treba istaći nastup 75-godišnjeg Marića, koji je redovan učesnik ovakvih turnira u zemlji i inostranstvu.

U polufinalu prve grupe nastupao je Đurđe Milenković (TK ’’Sloboda’’), a iste rezultate ostvariili su u drugoj grupi Boris Karović (TK ’’Kolos’’) i njegov klupski drug Ređević Miloš.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.