Društvo

SPREMAN ZA SKOK I U 71. GODINI

Od kada je obnovljen ”Balkanski skok prijateljstva”, 2014. godine, Čačanin Ljubomir Hristov (71) nije propustio nijedno takmičenje. Spreman je i za novi izazov! Da ne čuje zlo, od 18. do 23. septembra u Beogradu, na aerodromu ”Lisičiji jarak” biće održan ”Balkanski skok prijateljstva 2020.”

– Nadam se da korona neće prekinuti divan skup i divna druženja. Tih dana bi trebalo da budemo i gosti specijalnih beogradskih jedinica, da se veremo na veštačkim stenama, vežbamo gađanje iz vatrenog oružja… Spavaćemo u vojničkim šatorima na aerodromu. Kao nekada, kada smo bili mladi i služili vojsku… Dodela priznanja je kruna svega, padobranskih skokova i drugih aktivnosti. Ostalo je manje od deset dana, hvala Bogu, niko ne pominje odlaganje i otkazivanje. Nadajmo se da će tako da ostane – uzbuđen je Ljubomir. Sigurno je da će biti jedan od najstarijih padobranaca, ako ne i najstariji. Ali, često se na takvim skupovima pojave takmičari u sedamdesetim, osamdesetim godinama iz inostranstva ili drugih gradova Srbije.

Ljubomir i Zvonko Pavlović

Ljubomir bi ove godine trebalo na takmičenje da ode sa Zvonkom Pavlovićem, nastavnikom padobranstva, Beograđaninom iz Čačka.

On poziva i sve mlade, zainteresovane za padobranstvo, da se prijave na sajtu Kluba veterana 63. Padobranske brigade “Arhistratig”, koji je i organizator “Balkanskog skoka prijateljstva 2020”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.