Društvo

„Srbjavode“ preduzele sve preventivne mere zbog velike količine padavina

U skladu sa aktuelnim prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda o očekivanim obilnim padavinama na području Srbije, Javno preduzeće „Srbija vode“ je izdalo saopštenje u kome se upozoravaju svi subjekti iz Operativnog plana odbrane od poplava za 2020. godinu, da se pridržavaju svojih obaveza.

U skladu sa hidrološkim upozorenjima za 5. i 6. avgust moguća su lokalna izlivanja na bujičnim vodotocima gornjih tokova reka Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima reka Lim, Ibra i Toplice, navodi se u saopštenju.


Službe JVP „Srbijavode“ prate vodostaje na rekama, stanje na zaštitnim objektima kako bi preduzeli sve pripremne radnje i mere u cilju sprečavanja plavljenja područja, kao i u cilju intervenisanja u slučaju nailaska bijučnih voda.


Takođe, nadležna preduzeća i pomoćnici na vodnim područjima na sektorima-deonicama na kojima su u toku sanacioni radovi, odnosno na lokalitetima koji su evidentirani kao kritični u smislu plavljenja nailaskom poplavnog talasa prate hidrološku situaciju, kako bi u skladu sa tim angažovali dodatna sredstva i ljudstvo u cilju blagovremenog dejstva.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.