Sport

SRPSKI REPREZENTATIVCI TESTIRALI STAZU

Renovirana atletska staza, izgrađena po najvišim standardima, osim što čačanskim atletičarima daje mogućnost da treniraju u vrhunskim uslovima, predstavlja i veliki dobitak za srpsku atletiku. Koliko će ona vremenom dobijati na značaju najbolje je potvrđeno u nedelju, 2. avgusta, kada su na njoj održane kontrolne trke atletskih reprezentativaca u sprintu i na srednjim prugama.

Na programu su bile trke na 100, 200 i 1.500 metara u obe konkurencije. Iako juniorka, atletičarka ’’ČAAK’’-a Ivana Ilić se ravnopravno nosila sa seniorkama. Ona je u disciplini 100 metara u finale ušla kao trećeplasirana, a finalnu trku je završila na drugom mestu, ostvarivši vreme 12,20 sekundi.

– Ovo je bila odlična prilika da vidimo gde se Ivana trenutno nalazi. Iza nas je ostao veoma dugačak period bez odgovarajućih treninga, jer smo prvo čekali na završetak radova na stazi, a potom je došlo do izbijanja epidemije. Velike pauze su za sprint pogubne. Zadovoljan sam onim što je ona pokazala, mada su ovom prilikom isplivali i neki nedostaci koje moramo ispraviti u narednom periodu, kako bi rezultati bili još bolji – kaže njen trener Dragan Dukanac.

Selektor Edin Zuković je pozvao još jednog takmičara ’’ČAAK’’ –a Ognjena Nikolića da se oproba u trci na 1.500 metara, ali je Čačanin, zbog povrede, morao da otkaže nastup.

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.