Obrazovanje

ŠTA SVE MOGU ČAČANSKI ĐACI

Više puta nagrađivana Mašinsko-saobraćajna škola i ove godine učestvuje na Sajmu obrazovanja i naučnih sredstava, od 25. do 29. oktobra, u Beogradu. Koliko mogu i znaju ovoga puta pokazali su učenici bravarsko-zanatskog smera. Izložili su svoje kreacije i majstorije za izradu praktičnih i ukrasnih delova ograda. Pokazali su i kako dotrajalim delovima mašina, poput zupčanika ili radilice, mogu dati novi život i rok trajanja. Njihov i štand Visoke škole tehničkih strukovnih studija posetio je i Zoran Tomašević, direktor Foruma privrednika Čačka.

– Raduje me da su i đaci prisutni na Sajmu, ne samo profesori. Poželjno je da već sada osete šta znači tražiti posao na sajmovima, koliko su važni market i predstavljanje da bi jednog dana mogli da vode sopstvene poslove. Koliko god da je privreda jaka, bez obrazovanja nema napretka. Zato je vrlo važna saradnja privrednika sa srednjim školama i fakultetima – podseća Tomašević.

Smer bravar-zavarivač je samo jedan primer dualnog obrazovanja u Mašinskoj školi. U školskoj 2017/18. upisana je prva generacija modnih krojača. Oni će narednih godina obavljati stručne prakse u firmama „P. S. Fashion….“, „Tifani“ i „Veletks“.

Direktor škole Mirko Lazović i Zoran Tomašević najavili si i zajedničko učešće na Sajmu građevine koje će na proleće 2018. biti održano u Beogradu.

Оставите одговор