Društvo Saobraćaj

Стање на граничним прелазима: гужве, чекања….

Последњи викенд у јулу ударни је летњи туристички викенд. Велике су гужве на путевима и граничним прелазима и тако ће бити највероватније до сутра увече.

Велики је прилив возила на граничном прелазу Хоргош. И на улазу и на излазу чека се око 60 минута, али треба додати и време чекања између две границе.Извештаји Тонија Бедалова и Маје Мијалковић00:00/03:08

Та зона је потпуно попуњена возилима и да би се изашло из Мађарске и стигло до српских терминала потребна су још два сата, а исто тако када се изађе из Србије треба још два сата да би се ушло у Мађарску.

У протекла 24 сата кроз гранични прелаз Хоргош прошло је чак 45.000 путника у 11.000 путничких возила и 137 аутобуса.

Вишесатна чекања су и на свим другим граничним прелазима са Мађарском. Тако да се грађанима не могу препоручити алтернативни правци.

Гужва на граничном прелазу Хоргош

Чекања су и на граничном прелазу Градина, где је колона на излазу из земље дуга преко 2,5 километара. Чека се око два сата на излазак из земље.

Нешто је боља ситуација на улазу у земљу, где је чекање око четрдесетак минута.

Фото: М.Матовић

За последња 24 сата гранични прелаз Градина прешло је преко 50.000 путника, а очекује се да ће овај број бити надмашен већ до сутра ујутру.

Што се тиче Прешева, већа је гужва на излазу из земље где се чека у просеку 80 минута, отворено је осам трака, од тога две за аутобусе. Максимално су ангажовни службеници на граничном прелазу. Константан је прилив возила.

У току ноћи за 12 сати прелаз је прешло око 30.000 путника, од тога 22.000 путника је изашло из земље ка Грчкој и Северној Македонији.

Постоји још један алтернативни прелаз – Прохор Пчињски, где нама задржавања. Тај прелаз током викенда пређе око 2.000 путника

На граничном прелазу Батровци, задржавање возила су до пола сата. На уласку у земљу за путничка возила је отворено седам трака, а на изласку четири.

Очекује се да ће овакве гужве на граничним прелазима бити до недеље увече.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.