Društvo

Stefanović: Nije doneta odluka o služenju vojnog roka

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je da je tema redovnog služenja vojnog roka važna za Srbiju, ali da nikakva odluka još nije doneta jer je namera države da se o tome raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da građani daju svoje mišljenje.

Predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Ministarstvo čine sve kako bi vojnik bio dobro opremljen, plaćen i osetio da ima podršku svoje države, navodi se u pisanoj izjavi Stefanovića.

Redovno služenje vojnog roka podiglo je dosta bure u javnosti i dosta ljudi polemiše o tome, ali mi smatramo da treba da se povede stručna rasprava, dodao je Stefanović i napomenuo da lično podržava tu ideju, jer smatra da će na takav način vojska biti jača i efikasnija.

Tu je važno razdvojiti profesionalne vojnike, čiji broj ne da se neće smanjivati već naprotiv nameravamo da ga povećamo, i redovno služenje vojnog roka, gde će mladi imati priliku da svojoj otadžbini pruže podršku i pokažu da mogu da budu njeni vojnici. Time radimo aktivno na stvaranju rezervnog sastava, rekao je Stefanović.

On je podsetio da se rezervni sastav može stvoriti samo iz redovnog služenja vojnog roka i da je to ono što nedostaje u proteklih deset godina.

Važno je reći da takva odluka nije doneta, jer mi hoćemo da o tome raspravljamo zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i hoćemo da o tome i građani, kroz Narodnu skupštinu, daju svoje mišljenje, rekao je Stefanović.

Izvor: FONET

One thought on “Stefanović: Nije doneta odluka o služenju vojnog roka

  1. Причају бајке, само за финансирање Војске било би неопходно одвојити мин.још 4 милијарде долара годишње а морало би да се одвоје и накнадна средства за пратеће функције,…А и да смо богати за то ( без задуживања) Велики Газда се пита за то а не АВ и Нешо Слина….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.