Kultura

Stray Dogg i Kralj Cacka u komsiluku za vikend

„Stray Dogg“ i Kralj Čačka nastupaju u petak, 25. avgusta u Gradskom kulturnom centru Uzice i u subotu, 26. avgusta u klubu „Ljubitelj“ u Gornjem Milanovcu.

k cacakaKralj Čačka od 2004. godine bavi se kantautorskim radom , a izašao je na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i svetasinglom „Moj Avatar“. Prvi studijski album „Zemlja snova“ objavio je u izdanju Pop Depresije i Odličnog hrčka.  Muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju „srpskim Tomom Vejtsom“.

“Stray Dogg” bend, predvođen kantautorom Dušanom Strajnićem, nastao je 2011. godine u Beogradu. Objavili su tri studijska albuma. Bend je svirao na skoro svim većim festivalima u region, učestvovao je na prestižnim inostranim sajmovima muzike, ali je i rasprodao sale na solističkim koncertima sirom regiona. Stray Dogg svira specifičnu mešavinu roka, folka, popa, amerikane, soula i bluza, a svojim pesmama privukli su pažnju i inostranih izvođača, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma ”Time”), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme ”Courting Blues” (Attic Session) i bili joj prateći bend na njenom prvom koncertu u Beogradu.

Cena karte u GKC- u u Uzicu je u pretprodaji 200, na dan koncerta 400 dinara, dok ce ulaznica za Gornji Milanovac biti 300 dinara.

Оставите одговор