Kultura Kultura

Стрип, авантура и мало мистерије

Стрип, авантура и мало мистерије

ИЗВОР: ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА

Књиге домаћих издавача пристижу у Градску библиотеку „Владислав Петковић Дисˮ. Кроз откуп Министарства културе за 2020. годину набављено је нешто више од 1.900 публикација које ће након стручне обраде, до краја лета, бити на полицама свих одељења. Жанровски разноврсна издања намењена су свим категоријама читалаца, од књига за децу па до наслова за одрасле кориснике.

Позајмно одељење за одрасле биће обогаћено актуелним насловима белетристике: породичне саге, велике љубавне приче, трилери, мистерије…  За оне који воле да читају критике, есеје и публикације из области историје вредно штиво могу пронаћи на полицама овог одељења.

Наши најмлађи суграђани у Одељењу за децу и младе ће и даље моћи да прелиставају  богато илустроване сликовнице. Млађи основци ће уживати у читању авантура, а тинјеџери у квалитетним стриповима и класицима који су доживели реиздања.

Фонду Одељења стручне књиге и референсне грађе придодати су наслови из области уметности, филозофије, књижевне критике и др.

У Завичајном одељењу могуће је истражити нешто више о највећој акцији спасавања савезничких снага иза непријатељских линија у Другом светском рату која је изведена у Србији – „Мисија Халијард”, завичајаног аутора др Милоша Тимотијевића.

Један део набавке предвиђен је и за огранке Библиотеке, те ће читаоци у Заблаћу, Мрчајевцима, Пријевору и Прељини већ током лета моћи да користе обогаћени фонд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.