Ivanjica Region

СУБВЕНЦИОНИСАЊЕ НАБАВКЕ ОПРЕМЕ

Општинска управа Општине Ивањица расписала је јавни позив за доделу подстицајних средстава у пољопривреди у овој години. Субвенционисаће се инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава и то: набавка музилица, самоходних ливадских косачица, вадилица кромпира и опреме за пчеларство. Укупан буџет је 6.250.208,62 динара. Интензитет помоћи је 50% од вредности предрачуна без ПДВ-а за подносиоце захтева са пребивалиштем у КО Ивањица, а 65% за остале катастарске општине.

-Зграда општинске управе (фото: Ј.С.)

Право на коришћење средстава имају индивидуални пољопривредни произвођачи (физичка лица) са пребивалиштем на територији општине Ивањица који се баве пољопривредном производњом под условом да је газдинство регистровано и активно. Захтев могу поднети за субвенционисану набавку музилица, а могу добити максимално 30.000 динара по кориснику. За самоходне ливадске косачице са предњом косом и вадилице кромпире максималан износ подстицајних средстава је 150.000 динара по кориснику. Набавка опреме за пчеларство се субвенционише са највише 35.000 по одобреном захтеву.

Може се конкурисати искључиво са предрачуном за набавку издатим у периоду од 14. новембра до истека јавног позива са роком важења до 15. децембра ове године. Захтев за остваривање права на подстицај  подноси се на обрасцу који се може преузети у канцеларији  бр. 17 Општинске управе Општине Ивањица. Предаје се на писарници (шалтер број 1 услужног центра) до24. новембра.

                                                                                                         Ј.С. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.