Društvo

SUTRA, HUMANITARNA PRODAJNA IZLOŽBA

TEHNIKA I PREDUZETNIŠTVO U MORAVIČKOM OKRUGU

Sutra, 28. maja, od 11 do 19 časova, na Gradskom trgu u Čačku, biće održana humanitarna prodajna izložba, pod nazivom “Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu”. Na izložbi će se prodavati makete i modeli koje su učenici osnovnih škola sa teritorije Moravičkog okruga izradili na časovima tehnike i tehnologije. Sav prihod će biti prosleđen u humanitarne svrhe za pomoć deci. Organizatori apeluju na ljude dobre volje da dođu i da i ovoga puta pokažu svoju humanost, kao u brojnim uspešnim akcijam do sada.  

– Na izložbi će učestvovati četrnaest osnovnih škola, od kojih su četiri iz Ivanjice, po jedna iz Gornjeg Milanovca i Lučana i osam iz Čačka, među kojima je i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “1. novembar”. Pored osnovnih škola, iz Čačka će učestvovati i dve srednje škole, Tehnička i Mašinsko-saobraćajna, a kao izlagač će se pojaviti i Fakultet tehničkih nauka. Na ovaj način će sugrađani moći da sagledaju celokupnu vertikalu obrazovanja iz oblasti tehnike u našem gradu – rekao je dr Miloš Papić, vanredni profesor Fakulteta tehničkih nauka i gradski većnik zadužen za oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

Organizatori izložbe su FTN i Aktiv nastavnika tehnike i informatike Moravičkog okruga, a pokrovitelji su Fakultet i Grad Čačak.

N. R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.