Društvo

СУТРА ЈОШ ЈЕДАН „ДАН У ПРИРОДИ“

Дан у природи

У суботу, 17. јула, Коњички клуб „Грива“ ће поново угостити групу деце која заједно са учитељицом Верицом Петковић долази да проведе један испуњен и динамичан дан у природном окружењу.

„Дани у природи“ се организују од пролећа ове године. Деца из разних школа, предшколци и гости Чачка, уживају у различитим активностима, а све у природном окружењу.

Јахање је свима омиљено, а ту је дружење са животињама мини зоо врта. Увек се пешачи, посматрају шуме, ливаде, промене у природи током године… Спортске активности  се комбинују са креативним радионицама. У шетњи и квизовима се обнавља и нешто од школског градива. Увек је ту и нека нова тема… Тако су деца у оквиру „Дана у природи“ посадила дрво, посетила сеоско домаћинство…

-Демонстрирано им је и појашњено поткивање коња. Садили су цвеће, правили здраве колачиће… Са сваког оваквог излета се понесе нешто што су њихове рукице правиле или шарале, писале… Акценат је на здравим стиловима живота, јачању основних физичких способности деце,  активном провођењу слободног времена али и развоју социјалних вештина, емпатије и других квалитета – истиче учитељица Верица Петковић.

Повратне информације и поновни  доласци многих, један су од показатеља да је ова идеја успешно заживела и да је постојала потреба за оваквом врстом излета и садржаја.

Утисци, фотографије и најаве нових дешавања се могу пратити на фејсбук и инстаграм профилима  Коњичког клуба „Грива“ и учитељице Верице Петковић, а све ближе информације заинтересовани могу добити на 060 07 24 777, истичу из КК „Грива“.

Фотографије: Архива Коњичког клуба „Грива“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.