Kultura

У оквиру манифестације „Културно лето“, вечерас концерт Стефана Миленковића, у недељу Лене Ковачевић

За различите узрасте и за све укусе, пред нашим суграђанима је током овог месеца, августа и септембра, нов програм који je припремио Град Чачак – „Културно лето“. Обележиће га разноврсни садржаји, а званично га већ данас отвара светски познати виолиниста, маестро Стефан Миленковић. Он ће, заједно са полазницима Мастер класа, одржаног у Чачку у претходних десет дана, свирати вечерас 16. јула, у 19 часова, у великој сали Дома културе. Улаз на концерт је бесплатан, а тако ће бити и са свим осталим манифестацијама које Град припрема.

Већ у недељу вече, 18. јула, у 20 часова, у прелепом амбијенту Градске плаже, за Чачане ће певати Лена Ковачевић.

Читав низ концерата, представа и догађаја се реализује у сарадњи са платформом Владе Републике Србије „Србија Ствара“, а планирано је да сваки викенд, током ова три месеца, Чачани уживају у одличној музици, сјајним представама, песничким и књижевним вечерима, углавном на отвореним просторима, у Овчар Бањи или на Градској плажи.

Наши суграђани ће током лета имати прилику да слушају и гледају „Вече песме и поезије“ Ивана Босиљчића, Јелену Гавриловић и Александру Милутиновић – „Balcan acoustic“, кабаре Драгана Вујића Вујкета, концерт Александре Радовић, програм „Низ Мораву песма нек потече“ – музика композитора из чачанског краја, наступ браће Теофиловић, соло песме српских композитора у извођењу Сање Керкез, под називом „Где си душо, где си рано“, концерт КУД „Желе“, хор Чачанске Гимназије…

О свим манифестацијама које следе, наши суграђани биће благовремено обавештени када и где ће бити одржане.

Ча Глас

Фото: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.