Kultura

СУТРА ПРЕМИЈЕРА „ЗАЧАРАНОГ КРАЉЕВСТВА“

Недеља, 23. јун, 20 часова, сцена „Дуле Милосављевић Желе“. Продаја улазница на дан премијере… Представа ће крајем лета гостовати у чачанским селима.

Глумачка екипа Театра „Морава“ припремила је нову представу „Зачарано краљевство.“ Тема и овог остварења води у само једном правцу – најизвеснијем путу добра. Упозорава и на чињеницу да се, колико год зло било маскирано, починитељ увек открије.

– Представа ће нас подсетити на то да се не исплати чинити лоша дела и да све и свакога треба поставити на место на коме припада. У животу постоје ствари које се не могу купити, већ им вредност само срце препознаје. Управо, снагом љубави која је најчистије, најсјајније и најјаче оружје на свету, можемо победити зло – наговештава Владимир Јоцовић, редитељ представе „Шећерно краљевство.“

У представи играју: Лука Мићовић, Богдан Денић, Маша Перуничић, Дуња Милијановић, Сандра Ружичић, Милица Чуљковић, Душан Костић, Александар Јовашевић, Никола Вербић, Дарја Ковачевић. Текст Жељко Хубач, поставка и адаптација Владимир Јоцовић. Композитор Бојан Стојчетовић, кореограф Марина Поповић, мајстор светла Милош Крџић, дизајн плаката Милан Ранковић.

Цена улазнице је 400 динара. Могу се набавити у недељу, 23. јуна, од 16 до 20 часова у Клубу Театра „Морава.“

Крајем лета представа „Зачарано краљевство“ гостоваће у чачанским селима.

– Турнеја је у оквиру пројекта „Селу у походе“, који је подржан на конкурсу за суфинансирање пројеката у култури, расписује га Град Чачак. Посетићемо места у којима током године нема толико културних дешавања и манифестација. Циљ пројекта је да се културни садржаји приближе деци и становницима руралних крајева и тако оживи културни живот у мањим срединама. Уметност и подстицај за рад и стварање треба да буду доступни свима, а како удаљеност издвојених одељења и сеоских школа може бити препрека да деца уживају у чарима театра, потребно је театар довести њима – најављује Владимир Јоцовић.

Фото: „Морава“ театар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.