Društvo

Сузбијање комараца – у суботу, од 19 до 22 часа!

Први овогодишњи планирани третман сузбијања одраслих форми комараца са земље на територији Чачка биће обављен у суботу, 3. јула, у интервалу од 19 до 22 сата.  У ову сврху биће коришћени препарати AQUA K-OTHRINE и DELTASECT 1,2 ULV, који су нешкодљиви за људе. 

Упозоравају се пчелари да у наведеном периоду предузму потребне мере за заштиту пчела. Ако пчеле није могуће изместити из зоне третмана, неопходно је предузети следеће радње: ноћ пре третмана пчеле треба затворити, вентусе на кошницама оставити отворене, испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пијаћу воду, полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела, ујутру након третмана полетне даске опрати чистом водом.

Третман ће бити вршен из специјализованих возила, на подручју од Међувршја до Катрге, углавном у приобаљу Западне Мораве, али и на теренима где има стајаћих вода и где је установљено веће присуство комараца., попут Кошутњака, некадашње депоније Прелићи, дуж корита Атеничке, Лозничке и Трнавске реке, простора Спортског центра „Младост“, канала за наводњавање…

Посао ће и ове године обављати радници „Висана“, уз асистенцију и надзор запослених у ЈКП „Комуналац“ – РЈ „Зоохигијена“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.