Grad

SVAŠTARICA PROSLAVILA 15. ROĐENDAN

Malo je onih koji se nisu pokajali što su nešto platili više, kad su shvatili da je isto moglo i za manje. Isti model, isti kvalitet, ista boja, ista etiketa proizvođača, a često i trostruko skuplje na nekom drugom mestu… Malo je i onih koji ne znaju za našu, čačansku „Svaštaricu“… Uoči Svetog Nikole, prošlog petka, mnogi su upravo u ovoj radnji na drugom spratu robne kuće „Partizanka“ kupovali poklone i zatekli malu rođendansku proslavu – 15 godina od otvaranja ove popularne trgovine na malo, koju su godinama posećivali kupci iz cele Srbije. Sve dok se jedinom lokalu u Čačku, nije pridružio drugi u Gornjem Milanovcu, i treći, veleprodaja, u Bloku 70 u Beogradu.

Cene prilagođene standardu prosečnog potrošača, lepeza odevnih komada u ponudi, modernog dizajna, aktuelnih boja, svih veličina, za sve generacije… Šefica lokala Slavica Radović, ipak, „prebacuje“ razgovor na vlasnika Aleksandra Obrenovića.

– Mi se bavimo proizvodnjom, prodajom i uvozom garderobe, kao i maloprodajom, veleprodajom i uvozom tekstila. Postojimo već, Bogu hvala, 15 godina, a poslednjih godinu dana smo zbog novonastalih okolnosti krenuli i u onlajn prodaju. Poznati smo po niskim cenama, a tome doprinosi direktan uvoz robe od proizvođača. Prvih godina uvozili smo iz Kine, ali poslednjih sedam-osam godina, uvozimo uglavnom iz Turske, nešto iz Mađarske, tako da pojačavamo i kvalitet i ponudu. Poznati smo po tome što imamo dobar odnos kvaliteta i cena – ističe Obrenović.

Znaju potrošači koliko su artikli iz „Svaštarice“ konkurentni cenama u drugim radnjama, ali ova pandemijska godina se dosta odrazila na poslovanje, primećuje Obrenović, međutim, zahvaljujući prebacivanju na onlajn trgovinu su uspeli da ostanu kompaktni i posluju bez otpuštanja radnika. Zapošljava oko 20 radnika, i trudiće se, kaže, da ostanu na broju. Na pitanje koliko mu se isplati da sa ovakvim cenama posluje, Obrenović ističe prednosti direktnog uvoza od proizvođača, važnost termina sklapanja ugovora i to na tri godine, unapred ugovorene količine i redovnu isplatu dva puta godišnje, kao i kupovinu robe, od pola do godinu dana unapred.

Razmišljaju u „Svaštarici“ i o jednom ekskluzivnijem kutku u kome će se naći i skuplja garderoba, a o tome se upravo pregovara sa jednim turskim proizvođačem. Za letnju sezonu spremaju svojim kupcima robu dva izuzetno kvalitetna, proizvođača, takođe sa Bosfora, koji proizvodnju rade za „Zaru“, ali će jedan deo proizvodnje preuzeti i za svoju firmu, kaže Aleksandar Obrenović i nastavlja rođendansko slavlje sa svojim zaposlenima.  

U ime onih kojima vrednost nije u brendovima, već u nekim drugim ljudskim kvalitetima, želimo im da još dugo traju…

Z. L. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.