Grad

SVETSKI DAN ZDRAVLJA OBELEŽEN I U ČAČKU

Ove godine, 7. april, Svetski dan zdravlja bio je posvećen vakcinaciji. O tome su i zdravstveni radnici iznova podsetili sugrađane na Gradskom trgu. Delili su im i informativne brošure o vakcinama i blagovremenoj zaštiti zdravlja.

– Grad Čačak je ozbiljno pristupio vakcinaciji, kao i ostale opštine Moravičkog okruga. Zahvaljujući republičkoj vlasti, možemo da biramo vakcine. Čuo sam se sa kolegama u Hrvatskoj, verujte, zavide nam. Svesni su šta smo uradili. Neki su zainteresovani da dođu u Srbiju da prime vakcinu – kaže Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

On je najavio da će narednih desetak dana biti pojačana revakcinacija. Čačani će i bez prijave na sajtu eUprave moći da da budu vakcinisani u mesnim zajednicama ”Ključ” i ”Kej”.

Svetski dan zdravlja u Čačku je obeležen na Gradskom trgu i u Slatini, kod tamošnje zdravstvene ambulante.  Inicijativa je potekla od Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i gradskog rukovodstva. I u mnogim drugim zemljama je sprovedena kampanja ”Da gradimo zdraviji svet”. Na današnji dan, 1948. godine, nastala je Svetska zdravstvena organizacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.