Dragačevo Region

ODRŽANA 63. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Opštinsko veće u Lučanima je na današnjoj sednici najpre usvojilo izveštaj o radu i dalo saglasnost na izmene Statuta Međuopštinskog istorijskog arhiva kojim je izvršeno usklađivanje sa odlukama Zakona o arhivskoj građi i to u delu koji se odnosi na nadležnosti, skraćeni naziv, samu delatnost ove ustanove, kao i na postupak imenovanja direktora, katalog radnih mesta i način upravljanja i odlučivaa Upravnog, Nadzornog veća i Stručnog saveta ustanove.


Veće je donelo i dopunu odluke o socijalnoj zaštiti koja podrazumeva i pravo na besplatnu ishranu u đačkoj kuhinji za svako treće dete u porodici koje pohađa osnovno obrazovanje na teritoriji opštine Lučani. Doneta je i dopuna pravilnika o finansijskoj pomoći za vantelesnu oplodnju koja se odnosi na pravo na biomedicinski podpomognutu oplodnju koju mogu koristiti žene koje u momentu podnošenja zahteva nemaju navršenih 45. godina.

Između ostalog, doneta je i odluka o pokretanju postupka o pribavljanju nepokretnosti u cilju postavljanja postojenja za prečišćavanje otpadnih voda za potrebe naseljenih mesta Lučani, Guča, Кotraža, Кrstac, Đerać i Dljin.

Na sednici je usvojen i izveštaj o radu Crvenog krsta za 2020. godinu, u kome se navodi da je ova organizacija tokom godine kroz razne vidove pomogla blizu 4.000 građana, što je oko jedne petine ukupnog boja stanovnika, uz angažovanje oko 80 volontera svih uzrasta i tri profesionano zaposlena radnika.

Veće je donelo i odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za 2020. godinu, operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda na teritoriji Opštine, kao i predlog rešenja o imenovanju Slavka Radosavčevića za direktora Biblioteke za naredne četiri godine koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.