Društvo

Svi zajedno za ANIKU, 858 na 3030

Trka za život malene Anike Manić ulazi u završnu fazu. Bolest ove devojčice ujedinila je sve ljude u zemlji i podigla Srbiju na noge. Ostalo je samo mesec dana da pomognemo Aniki da konačno živi kao sva druga deca.

U prikupljanje sredstava uključili su se brojni građani Gornjeg Milanovca, Čačka, Beograda ali i drugih gradova širom Srbije. Da ovakva akcija ne poznaje granice, govore uplate koji pristižu i iz drugih zemlaja Evrope i sveta. Do sad prikupljeni podaci ukazuju na efikasnost genske terapije na celo telo, uključujući i mišiće za gutanje i disanje koji kod Anike sve više slabe. Zolgensma se prima jednokratno, i Anika bi na taj način injekcijom dobila ”novi gen” koji će od tada proizvoditi protein koji joj nedostaje za život.

Kako piše gmpress.rs FK Takovo i FK Metalac u subotu 14. novembra organizuju bazar, sa koga će sva prikupljena sredstva biti uplaćena za Aniku. FK Takovo od 13 časova igra prvenstvenu utakmicu protiv FK Sušica, dok FK Metalac igra pripremni meč protiv FK Javora na pomoćnom terenu sa početkom od 15 časova. Ispred stadiona Takova i ispred pomoćnog terena FK Metalac, pre početka obe utakmice, biće postavljeni štandovi na kojima možete kupiti bedževe, priveske, šalove, dreseve i druge suvenire. Sav prikupljen novac biće uplaćen za malu Aniku Manić.

U narednih 29 dana potrebno je da pošaljemo 20.000 SMS poruka 858 na 3030, dnevno.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.