Kultura Kultura

,,Тетовирање као уметничка пракса у контексту изложбе Адама Пантића“

,,Тетовирање као уметничка пракса у контексту изложбе Адама Пантића“

Галерија „Рисим“, 27. априла у 18 часова 

Уметничка галерија „Надежда Петровић“ у Чачку организује разговор/дискусију под називом „Тетовирање као уметничка пракса у контексту изложбе Адама Пантића“ у среду, 27. априла, од 18 часова, у изложбеном простору Галерије ,,Рисим“. 

На тему тетовирања и вези са уметничким праксама али и о историјату тетовирања код Срба као и потреби за извођењем овог готово ритуалног процеса на телу, говориће учесници дискусије: Софија Ружић, ма графичар и tattoo мајстор, др Адам Пантић, графичар, редовни професор на ФЛУ Универзитета уметности у Београду, и др Бојана Шкорц, психолог, такође редовни професор на ФЛУ Универзитета уметности у Београду, док ће модератор бити Предраг Живковић, кустос у Уметничкој галерији ,,Надежда Петровић“. 

Kакав је поглед уметника/tattoo мајстора на савремено стваралаштво, са посебним освртом на литографију? Који су мотиви савременог човека за потребом да мења изглед свог тела? Да ли су они естетске природе или сежу дубље, у колективно несвесно?… само су нека од питања на која ће учесници дискусије из различитих перспектива – мајстора/уметника који изводи рад, уметника/појединца који ће га на свом телу носити и психолога који доноси обједињено искуство из праксе, етнологије, народне уметности и историје, док се од публике очекује да допринесе овом процесу спознаје на интерактиван начин. 

Улаз је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.