Društvo Grad

,,ТИ СИ ОНА“: уздизање величанствених жена српске историје

Одржана ексклузивна модна ревија ,,P…S…Fashion“ бренда у Чачку

Гламур и посебност овенчани модерним приступом… Печат моде коју нису познавале, али су својим животом и делом завределе овакав проговор креацијама и речју – колекција „ТИ СИ ОНА“!

Фото: М.Матовић
Фото: М.Матовић

Симболичан назив ревије слави најпознатије жене српске историје – модели инспирисани Надеждом Петровић, Исидором Секулић, Олгом Јеврић, Миленом Павловић Барили, престављени су Чачку 8. септембра 2023. у Институту за воћарство.

Модна ревија је одржана у сумрак, непосредно пред залазак Сунца (,,Golden hour“) чиме је приређен посебан визуелни доживљај уклопљен са оригиналним моделима. ,,ТИ СИ ОНА“ је сегмент пројекта „Чачанска Родна“, којим Чачак ове године обележава титулу Прве српске престонице културе.

Фото: М.Матовић

Међусобним прожимањем историје, културе и традиције са модом, компанија ,,P…S…fashion“ је овом ревијом на репрезентативан начин указала на вредности које су ванвременске и одала поштовање према женама из света уметности, културе и науке које су оставиле дубок траг у нашем друштву.

Фото: М.Матовић
Фото: М.Матовић

Колекција која симболичним називом „ТИ СИ ОНА“ подсећа да су жене и данас јаке, креативне и способне за велика дела, инспирисана је животом и делима најпознатијих жена из наше прошлости, међу којима се истичу: Надежда Петровић, српска сликарка и фотограф; Исидора Секулић, српска књижевница и академик, прва чланица САНУ; Милева Марић Ајнштајн, српска математичарка; Љубица Марић, прва српска композиторка и академик САНУ; Драга Љочић, прва српска лекарка, феминисткиње и суфражеткиња; Јелисавете Начић, прва српска жена архитекта; Милена Павловић Барили, српска сликарка; Олга Јеврић, српска вајарка призната у свету, редован члан САНУ; Ксенија Атанасијевић, српски филозоф и преводилац, прва жена која је докторирала на Београдском универзитету 1922; Милунка Савић, чувена јунакиња Балканских ратова и Првог светског рата, наредник у Другом пуку српске војске, жена са највише одликовања у историји ратовања, рањавана у борбама чак девет пута; Даница Томић, југословенска авијатичарка, прва жена са пилотском дозволом у Краљевини Југославији; Јелена Анжујска, српска краљица, супруге Стефана Уроша И Немањића и мајка краљева Драгутина и Милутина; Царица Милица, владарка Србије, жена кнеза Лазара, средњовековна списатељица и православна светитељка.

Фото: ,,Бус плус“ продукција

На догађају су присуствовали градоначелник Чачка Милун Тодоровић, бројни званичници Града Чачка и Министарства културе Србије, представници медија, као и велики број поштовалаца ,,P…S…fashion“ бренда.

Фото: ,,Бус плус“ продукција

Публици су се овом приликом обратили Слађана Пантовић, власница компаније и креативна директорка, као и Сандра Пауновић, директорка маркетинга.

Фото: М.Матовић

,,Свака од ових жена била је велика у својој области, суочавајући се са бројним изазовима и препрекама које нису могле да спрече њихову неуморну посвећеност својим страстима и визијама. Њихова храброст и непоколебљива преданост сопственим сновима чине их изузетно инспиративним фигурама. Кроз ову колекцију, желимо да истакнемо њихова достигнућа и да подстакнемо нове генерације жена даследе своје снове и остварују позитивне промене у свету“, истакла је Слађана Пантовић, власница компаније и креативна директорка.

Фото: М.Матовић

Директорка маркетинга у компанији ,,P…S…fashion“ Сандра Пауновић, наводи да ова компанија годинама уназад, кроз бројне друштвено одговорне активности, пружа подршку појединцима, институцијама и локалним заједницама, као и да на овај начин желе да додају и симболичку димензију свом ангажману:

,,Овом ревијом и лимитираном колекцијом, ми не само да одајемо почаст изванредним женама из прошлости, већ и славимо снагу женског духа. Желимо да инспиришемо све жене да верују у своје способности, вредности и амбиције, баш као што су то чиниле ове величанствене првакиње којих смо се данас сетили. У њиховом лику и делу проналазимо инспирацију да следимо своје визије и снове без обзира на све изазове.”

Фото: М.Матовић

Модели представљени на ревији биће доступни у одабраним ,,P…S…“ продајним објектима, а деоприхода од продаје модела из ове колекције биће дониран женским друштвима с циљем подршке унапређењу њихових активности.

„P…S…“ остаје предан подршци женама и унапређењу њихових живота и надају се да ће заједно градити свет где се свака жена осећа снажно и самопоуздано у остваривању својих циљева.

Приредила:М.Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.